Annons

Tredje gången gillt för Rigmor

Skåne För tredje gången i rad blev Rigmor Wilderoth vald till regionordförande för Hyresgästföreningen Norra Skåne. Den kommande mandatperioden vill hon stärka föreningens varumärke.
Det rådde stor enighet om att Rigmor Wilderoth skulle få fortsatt förtroende som ordförande under Hyresgästföreningen Norra Skånes fullmäktigmöte.
Men för Rigmor själv var det långt ifrån självklart att hon skulle ställa upp för omval en tredje gång.
─ Jag har haft stora problem med mina ögon. En näthinneavlossning satte ner synförmågan på båda mina ögon. Men så kom Agenda 2016 och Varumärket Hyresgästföreningen och jag tänkte att detta måste jag få vara delaktig i, säger hon.
Det hon är mest stolt över när hon blickar tillbaka på den gångna mandatperioden är bland annat arbetet med att skapa värdefulla kontakter bland politikerna i kommunerna. Det som hon är minst nöjd med, eller i alla fall mest frustrerad över, är svårigheten att rekrytera nya förtroendevalda till föreningen.
─ Vi måste profilera oss på ett annat vis. Tala högt och väl om Hyresgästföreningen. Försvara den mot allt ont samt ge valberedningarna utbildningar, säger Rigmor Wilderoth.
Under lördagens möte i Landskrona slogs sju personer om fyra lediga platser i styrelsen. Efter omröstningen stod det klart att ytterligare en kvinna knep en plats i den annars mansdominerade ledningen som i dag består av fyra kvinnor och sju män. Medelåldern bland ledamöterna är fortfarande hög, de flesta har fyllt 60.
Rigmor själv fyller 63 i år och har inga planer på att fortsätta som ordföranden när hennes två år är till ända.
─ Nej, då har jag hunnit uppnå pensionsåldern och då är det dags att bereda plats för någon annan, säger hon bestämt.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Beslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.