Annons

Trio bildar ny Gotlandstyrelse

Gotland Föreningsstyrelsen på Gotland återuppstår. Den nybildade interimstyrelsen har som mål att få fram kandidater till en ordinarie styrelse nästa år.
Foto: Hyresgästföreningen region Sydost
Den nya styrelsen, från vänster: Valdor Malmborg, Gabriella Langheim och Björn Östensson.

Den tillfälliga styrelsen består av Valdor Malmborg från Slite, Gabriella Langheim från Visby och Björn Östensson från Slite. Trion träffades första gången i juni och har nu efter sommaren satt igång sitt arbete. Målet är främst att hitta kandidater för att kunna utse en ordinarie styrelse vid årsmötet i mars nästa år, berättar Valdor Malmborg, interimstyrelsens kontaktperson.

– Vårt uppdrag liknar lite det som en valberedning har. Vi har inte haft en styrelse här på två år, så det är viktigt att vi får ihop en ny styrelse nu, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Varför behövs en föreningsstyrelse på Gotland?

– Föreningsstyrelsen fungerar som en länk mellan de lokala föreningarna här och förbundet. Man kan inte ta bort ett led, det behövs även för att länka ihop lokalföreningarna på Gotland, säger Valdor Malmborg.

Annons

I augusti gjorde gruppen ett utskick till alla medlemmar på Gotland om de kan tänka sig att engagera sig i styrelsen och repsonsen har varit positiv.

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

– Innan utskicket bedömde vi att det borde finnas minst 10-15 personer som är intresserade av de 3 000 medlemmarna vi har här på Gotland. Efteråt har vi fått flera intresserade, så det ser lovande ut, säger Valdor Malmborg.

Vad ska den nya styrelsen jobba med?

Annons

– Det är mycket renoveringar och stambyten på gång och vi har ett miljonprogram som är slitet, så visst finns det arbetsuppgifter. Samtidigt har vi en väldigt bra relation med den största hyresvärden, Gotlandshem.

Läs ocksåInger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdesInger Borg, regionordförande Sydost.
Läs också Regionens medlemstapp ska fixas vid dörren Allt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat" Ny regionordförande lämnar sina uppdrag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.