HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tusen blir utan höjning

Landskrona Cirka tusen får ingen hyreshöjning alls, runt hundra får 295 kronor i månaden. Landskronahems hyror är satta för nästa år.

Landskronahems och Hyresgästföreningens förhandling om 2013 års hyror är klar. I genomsnitt höjs hyrorna med 1,95 procent. Förra året började man jobba enligt en ny hyressättningsmodell och den slår också igenom nu. Modellen innebär att, beroende av saker som standard och läge, olika lägenheter får olika höjningar, och i år får cirka tusen lägenheter ingen höjning alls.

Enligt Tomas Persson, som jobbat med den nya modellen på Landskronahem, är det inga enskilda områden som blir utan eller får maxhöjningen, som är 295 kronor i månaden. Två grannar i samma trapp kan få olika höjningar.
Och det är spritt i hela beståndet, säger han.

Läs ocksåDärför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp”

Hyresgästföreningen tycker att 1,95 procent är ”rimligt”.
Att behålla bra standard på underhållet har varit en viktig fråga, säger förhandlare Sead Kurtovic i ett pressmeddelande.

Annons

2012 höljdes Landskronahems hyror med 2,75 procent i genomsnitt. Att årets höjning är lägre beror enligt Hyresgästföreningen låga räntor och låg inflation.

Landskronahem har cirka 3 700 lägenheter.

Annons
Läs ocksåJan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i LandskronaJan-Åke Linderoth och huset på Koppargården som brann.
Läs också Landskronahem kan frysa sin bostadskö Miljardsatsning i rullning - men har folk råd att bo kvar? Landskronahem blir granne med hyresgästerna på Karlslund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.