Annons

Tv och soffa i hemmet – en rättighet

Sigtuna En 47-årig kvinna och hennes son nekades ekonomiskt bistånd för en soffa, soffbord och en tv – nu får de rätt av förvaltningsrätten.

Kvinnan hade ansökt om ekonomiskt bistånd för en soffa, soffbord och en tv, men fick avslag av Utbildnings- och Arbetsmarknadsnämnden i Sigtuna. Kvinnan överklagade beslutet till förvaltningsrätten eftersom hennes son mådde dåligt då det inte fanns någonstans att sitta när han tog hem vänner till lägenheten.

Förvaltningsrätten tog hänsyn till FN:s konvention om barns rättigheter och principen att barns bästa ska beaktas. Man konstaterar att det har varit svårt för sonen att ta hem vänner i rådande situation vilket i sin tur kan leda till svårigheter vad gäller socialt umgänge med jämnåriga. Därutöver ser man också till barns behov av rekreation och tillgång till information via till exempel radio och tv.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Förvaltningsrätten ansåg kvinnan därför ha rätt till det ekonomiska biståndet och återförvisade ärendet till socialnämnden för att beräkna biståndets storlek. 

Annons
Läs också Bankbolag tvistar om 40 miljoner i investeringsstöd för hyreshus – kan drabba hyresgästerna Unik dom: Fritt fram att låta skattepengar gå till svarthyra Pernilla drogs inför rätta för hundralappar med kommunens knivskarpa gräns: “Ingen hittar en sån lägenhet” Margarita har 78 kronor till mat - nya statliga extrastödet missar de fattigaste familjerna Så riskerar hyresgäster hamna på gatan med kommunernas tuffa tidsgräns

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.