HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Två boenden okej för Svea hovrätt

Lund Hyresgästen är folkbokförd i sin bostadsrätt i Lund. Samtidigt bor hon i en hyresrätt i Simrishamn. Det gillade inte hyresvärden som sa upp henne, men nu får hon bo kvar.

Hyresnämnden gick på hyresvärdens linje och menade att uppsägningen av den kvinnliga hyresgästen var rimlig med tanke på att hon hade en bostadsrätt i Lund, där hon tillika var folkbokförd. Men hyresgästen överklagade beslutet, med hjälp av Hyresgästföreningen, och nu har Svea hovrätt sagt sitt. Kvinnan får bo kvar och hyreslägenheten i Simrishamn anses vara hennes permanenta bostad, trots att hon inte är folkbokförd där.

Till kvinnans fördel talade att hon kunde visa att hon bott i många år i lägenheten, vilket hon kunde bevisa både med kontoutdrag och vittnesuppgifter. Även om Svea hovrätt såg det som besvärande att hon är folkbokförd i Lund och att hon inte har kvar sitt tidigare arbete i Simrishamn var det inte tillräckliga skäl för att se bostaden i Simrishamn som en komplementbostad. Därför upphävdes hyresnämndens tidigare beslut och hon får lov att bo kvar.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

– Svea hovrätts beslut var helt i linje med vad vi hela tiden har sagt. Det är skönt att rättsväsendet fungerar och att man kan få sitt fall överprövat, säger Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Läs också Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.