Annons

Tvåårig hyresuppgörelse i Eslöv

Eslöv Från och med årsskiftet stiger den genomsnittliga hyran för Ebos hyresgäster med 3,9 procent. Hyreshöjningen för 2010 är också förhandlad och ligger i genomsnitt på 2,9 procent.

​– Det är en bra uppgörelse som ger trygghet både åt hyresgästerna men även åt bostadsbolaget, säger Hyresgästföreningens förhandlare Linda Karlsson-Klawitter.

Årets förhandling mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget Ebo, är ovanlig i den bemärkelsen att det är en tvåårig uppgörelse. Enligt Hyresgästföreningen var det tack vare den som bostadsbolagets yrkande på 6 procent kunde pressa ned.
– Nu vet Ebo vilka hyror de får in under två år. Det betyder att det är lättare för bolaget att planera sin verksamhet. Men det är även en trygghet för hyresgästerna med tanke på det osäkra ekonomiska läget, säger Lina Karlsson-Klawitter.

Annons

I genomsnitt blev hyreshöjningen 3,9 procent nästa år. Men i vissa områden som är mer eftertraktade ligger hyreshöjningen på 4,9 procent. Och för de hyresgäster som har kallhyra ligger höjningen på 2,9 procent.

Annons

Läs också Guide till hemförsäkringar Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.