HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrde svart – tvåbarnsfamilj kan tvingas flytta

Malmö I jakten på svarta kontrakt har MKB i Malmö avslöjat en olovlig andrahandsuthyrning på Holma i Malmö. Uthyraren är uppsagd och den tvåbarnsfamilj som bott i lägenheten tvingas att flytta.
Foto: Gry Ellebjerg
Vattenläckan var droppen som avslöjade den otillåtna uthyrningen. Nu riskerar förstahandshyresgästen förlora kontraktet.

Förstahandshyresgästen har inte varit skriven i sin tvårummare på Holma i Malmö på ett par år. Hyresvärden MKB fattade misstankar och när de vid en oanmält besök knackade på visade det sig bo en tvåbarnsfamilj i lägenheten. De hade bott där i ett år och betalat hyran till förstahandshyresgästen. Pappan i familjen berättade att de stod i Boplats Syds kö men eftersom han saknade arbete hade de svårt att hitta bostad den vägen.

MKB skickade varningsbrev till förstahandshyresgästen men hyresvärden menar att den olovliga andrahandsuthyrningen har fortsatt. Nu sägs förstahandshyresgästen upp och tvåbarnfamiljen tvingas då också att flytta.

Läs ocksåNy strategi: MKB i Malmö ska jaga svartuthyrare
Läs också Hyresnämnden: vi prioriterar bort fall som rör svartuthyrning Svajigt äktenskap svepskäl för svartuthyrning Öbos jakt på svartuthyrare – 500 har blivit av med sina lägenheter Branschorganisationerna backar tuffa lagförslagen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.