Annons

Tvångsförvaltning i två år för Högsbyvärd

Högsby Det blir tvångsförvaltning av tre hus i Högsby kommun som ägs av Owe Andersson. Han har varit svår att nå och har heller inte skött betalningarna av räkningarna för fastigheterna.

Hyresgästerna i de tre husen har fått stå ut med att de obetalda räkningarna lett till hot om avstängning av vatten, avlopp och renhållning. I ett av husen som ligger i Berga har värmen varit avstängd sedan oljan till värmepannan tog slut. Det var i mitten av februari.

Även vattnet har varit avstängt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Att läget är sådant har lett till att hyresgästerna är oroliga för vad som kommer att hända med deras boende.

Hyresgästerna betalar sin hyra till en person som också är hyresgäst i en av fastigheterna. Men de har vittnat om att de inte tycker att hon sköter betalningarna för till exempel vatten och avlopp. De är också oroliga för vad som kommer att hända i framtiden eftersom de hört att hon ska flytta.

Annons

Fastighetsägaren själv, Owe Andersson, var inte närvarande på hyresnämndens sammanträde, han har inte heller lämnat något yttrande till nämnden som därför enbart hade Hyresgästföreningens uppgifter att gå på.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Beslutet blev att Owe Anderssons fastigheter ska tvångsförvaltas i två år från och med i dag.

Till förvaltare utsåg hyresnämnden Magnus Sandholm. Han bor i Högsby och äger Sandholms färg & golv som utför arbeten med måleri, golv och byggen. Han äger en fastighet med hyreslägenheter och lokaler och har sedan tidigare vaktmästeriuppdrag.

Annons

Läs mer:

Läs ocksåFettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bortTill vänster en fettklump i Norrköping som väger över 40 ton. Till höger Andreas Ahnström, Tekniska verken, som inspekterar i en pumpstation.

Högsbyhus kan tvångsförvaltas

Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Så återvinner du ditt fett på rätt sätt Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.