Annons

Tvångsinlösen fortsatt aktuellt för evakuerad fastighet

Landskrona Kommunstyrelsens ordförande bekräftar för Hem & Hyra att processen med att tvångsinlösa skandalfastigheten på S:t Olovsgatan fortsätter. Detta trots att det saknas hyresintäkter.
Foto: Leo Erdfeldt & Fredrik Rubin
Torkild Strandberg bekräftar att Landskrona stad fortsatt är intresserade av att tvångsinlösa fastigheten. (Bilden är ett montage)

Fastigheten på S:t Olovsgatan förfaller och boendemiljön anses vara farlig för hyresgästernas hälsa. Efter Hem & Hyras reportage om fastigheten kom Landskronahem att fatta beslut om omedelbar evakuering. Samtliga hyresgäster erbjuds nu nya förstahandskontrakt på annat håll i staden.

Samtidigt driver Landskrona Stad en process gentemot fastighetsägaren Lars-Eric Persson. Högsta domstolen ska inom kort avgöra huruvida köpet, med en summa på två miljoner kronor, ska beviljas. Frågan är nu huruvida Landskrona Stad fortsatt är intresserade av att tvångsinlösa en numera tom fastighet, utan några hyresintäkter.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Absolut, vi har inget annat besked än att processen fortsätter. Vår ambition är att lösa problemet med värdiga boendemiljöer i staden långsiktigt. Vår ambition är inte att ha en tom oduglig fastighet stående mitt i staden, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Huruvida den förslagna köpesumman om två miljoner kronor nu kan komma att förändras, kan Torkild Strandberg inte svara på. Svara på frågan gör istället Christian Alexandersson, vd på Landskrona Stadsutveckling AB.
– Vi har värderat fastigheten med vetskap om att huset skulle komma att behöva evakueras oavsett. De åtgärderna som behöver utföras för att iordningställa denna fastighet är så omfattande att en evakuering av hyresgästerna skulle komma att bli nödvändig. Vi hoppas nu att Högsta domstolen ska fatta beslut inom närtid, säger Christian Alexandersson.

Läs mer om de senaste turerna.
”Inte ens djur ska behöva på så här.”
Hyresgästerna evakueras – efter Hem & Hyras reportage.
Samtliga hyresgäster får nya förstahandskontrakt.

Annons
Läs ocksåEvakuerade kan få vänta flera år: ”Det är vattenskador överallt”hyreshus med byggställningar och byggarbetare.
Läs också Explosionen förstörde Sölves hem: "Jag tror inte det finns någonting kvar" Så undviker du mögel – fyra riskplatser i lägenheten: ”Måste städa bort” La sin avföring i glasslådor – lät möglet ta över hela badrummet Mikaela tvingades leva i mögel i månader utan att värden agerade: "Gigantiskt problem"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.