Annons

Tvärstopp för ombildning i Jordbro

Haninge Ombildningen av Haninge Bostäders lägenheter i Jordbro blir inte av. Bolagets styrelse har förlängt tiden för ombildning två gånger. Men ändå vill för få köpa.

Politikerna i Haninge Bostäders styrelse misslyckades med att förverkliga bostadsbolagets ägardirektiv och ombilda lägenheter i Jordbro till bostadsrätter.  Tidsfristen för ombildningen var från början satt till förra julen. När en majoritet inte ville köpa i julas förlängdes tiden till 28 februari och sedan till 28 april.
– Vi har trots förlängningen inte lyckats få en majoritet som vill köpa. Dörren är inte stängd för ombildning men nu blir det inget, säger Christoph Vejde, vd på Haninge Bostäder.

Under tiden som ombildningsarbetet pågått har inte planerade renoveringen av lägenheterna kunnat starta.
– Nu hoppas vi kunna starta arbetet med att byta stammar, badrum och installera aptuslås i portarna i november eller efter årsskiftet, säger Christoph Vejde.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lasse Berglund som är en av motståndarna till en ombildning är inte förvånad över att inte folk ville köpa.
– Att det inte blev något av ombildningsprocessen i Jordbro bevisar bara att verkligheten är så mycket större än den politiska viljan. Resultatet är på intet sätt förvånande och var ganska förutsägbart, säger han.

Annons

Skrivelsen om att politikerna i Haninge kommun gärna ser att det ombildas en del lägenheter i Jordbro står dock kvar i Haninge Bostäders ägardirektiv.

 

Annons
Läs ocksåEfter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation

 

Läs också Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.