Annons

Tvättkonflikt på Seved synas i Svea hovrätt

Malmö Hyresgästen kom inte in i tvättstugan och blev rejält förbannad. Sedan uppstod ett bråk. Men uppgifterna går isär. Nu ska högsta instans avgöra om mannen får bo kvar i lägenheten.

Under en månads tid kunde mannen inte tvätta sina kläder. Hans tagg fungerade inte och han fick ingen ny. När han stötte på fastighetsskötarna i huset på Seved i Malmö krävde han en ny tagg till låssystemet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden menar att mannen tryckte upp en av de anställda mot väggen och hotade honom. Hyresnämndens beslut gick på samma linje och gav grönt ljus för att riva hyreskontraktet och kasta ut mannen.

Annons

Som bevisning fanns bland annat en övervakningsfilm från trapphuset som visade händelseförloppet. Nämnden skrev att mannen “haft anledning att känna sig frustrerad” och att värden borde ha kunnat undvika detta. Men reaktionen ansågs ändå vara oacceptabel.

Men nu ska Svea hovrätt ta ställning till fallet efter att den utkastade hyresgästen har överklagat. Hyresgästen menar att han aldrig gick över gränsen. Att det rör sig om en isolerad händelse och att han skött sig som boende i över sju år. Han anser att hans reaktion är “mänsklig” och vill att domstolen river upp hyresnämndens beslut.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Hyresvärden Lars Andersson har tidigare sagt till Hem & hyra att han driver målet som ett pilotfall för att markera att han inte accepterar hot mot personal.

Läs också Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.