Annons

Tvingas flytta efter sång och dödshot

Nyheter Under en längre tid har den drygt 30-åriga kvinnan stört sina grannar genom att stjäla tvättider, slå i väggar och dörrar samt skrikit ut dödshot. Hon ska även ha stått i trädgården och sjungit nattetid. Nu tvingas hon omedelbart flytta, efter ett beslut i hovrätten.
Foto: Minna Ulin
Kvinnan måste nu genast flytta – eftersom hon även efter att värden sagt upp kontraktet struntat i att betala hyra.

Tidigare i år skrev Hem & Hyra om en kvinna i Västra Götalands län, som stört sina grannar i sådan utsträckning att värden valt att säga upp henne. Störningarna har delvis bestått av högljutt bankande på grannarnas väggar, dörrar och fönster, såväl dag- som nattetid. Flera av grannarna uppger sig vara rädda för kvinnan, som även ska ha skrivit hotfulla lappar, ropat att hon ska döda dem samt ett flertal gånger stulit deras tvättider och slängt hyresgästernas kläderna på golvet.

Enligt hyresnämndens protokoll ska den drygt 30-åriga kvinnan även ha stått i trädgården sent på natten och klappat händer samt sjungit.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Förutom konflikten med grannarna har kvinnan upprepade gånger betalt hyran för sent, och andra gånger helt avstått från inbetalning. I december i fjol meddelade värden att kvinnans hyresavtal ansågs vara förverkat, och i början av året gjorde hyresnämnden i Göteborg samma bedömning.

Annons

Kvinnan själv uppger att hon känt sig attackerad av sina grannar och att det är på grund av deras beteende som hon har valt att hålla inne med delar av hyresbetalningarna. Hon berättar även att hon lider av psykisk ohälsa, vilket bör vägas in i beslutet.

Nu har hovrätten avgjort ärendet – och går helt på hyresnämndens linje. Även med beaktande av hennes sjukdomsbild anses kvinnan ha brustit i sina förpliktelser som hyresgäst i sådan grad att hon är skyldig att flytta omgående. Något uppskov med avflyttningen är inte aktuellt, då hon även efter uppsägningen av hyresavtalet struntat i att betala för sitt boende.

Annons
Läs ocksåVårgårdakvinna uppsagd efter störningar
Läs också Mardröm för hyresgästerna när ventilationen byts ut: "Psykisk och fysisk terror" Svanhildur tar omvägar för grannarnas dofter: ”Får ofta hålla andan” Hur mycket lukt ska du tåla? Juristen reder ut Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.