HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvist kan kosta över 5 miljoner

Stockholm Rättegången mellan Hyresgästföreningen och förre ordföranden Greger Björkegren är klar. För förloraren väntar en kalldusch. Advokatkostnaderna slutar på 5,2 miljoner kronor.

Hyresgästföreningens regionordförande i Stockholm, Greger Björkegren, suspenderas i oktober 2015. Han stämde Hyresgästföreningen på 2,5 miljoner och nu är rättegången i tingsrätten avklarad. Den fem dagar långa huvudförhandlingen bjöd på ett 20-tal vittnesförhör, med bland annat både nuvarande och före förbundsordföranden, chefer och förtroendevalda.

Parterna stod ända till slutet långt ifrån varandra.

Läs ocksåI Råslätt och Öxnehaga har man fått fart på ungdomarna

– Hanteringen av suspensionen visar på en mängd formella brister. Man fuskar med sina egna spelregler, sa Björkegrens advokat Jens Tillqvist.

– Det är inte lämpligt eller praxis att domstol ska pröva varje beslut som går en medlem emot, sa Hyresgästföreningens advokat Mårten Lundmark och yrkade att tingsrätten ska ogilla målet i dess helhet.

När arvodesräkningarna presenterades gick ett sus genom publiken, åhörarsoffan i salen var fullsatt. Greger Björkegrens advokat yrkar på 1,7 miljoner. Hyresgästföreningens ombud vill ha mer än dubbelt så mycket, 3,4 miljoner. Totalt landar det på över 5 miljoner att betala för den förlorande parten.

Läs ocksåSD, M och KD vill plocka Svalövsbostäders hela vinstsvalösbostäder

Domen kommer den 3 januari.

Läs också Hyresgästföreningen vill se ett förmånligare investeringsstöd för Malmfälten SD och M:s förslag att sälja delar av Bjuvsbostäder skjuts upp Hundratals fönster i behov att bytas hos Balder i Åstorp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.