Annons

Tvist kan kosta över 5 miljoner

Stockholm Rättegången mellan Hyresgästföreningen och förre ordföranden Greger Björkegren är klar. För förloraren väntar en kalldusch. Advokatkostnaderna slutar på 5,2 miljoner kronor.

Hyresgästföreningens regionordförande i Stockholm, Greger Björkegren, suspenderas i oktober 2015. Han stämde Hyresgästföreningen på 2,5 miljoner och nu är rättegången i tingsrätten avklarad. Den fem dagar långa huvudförhandlingen bjöd på ett 20-tal vittnesförhör, med bland annat både nuvarande och före förbundsordföranden, chefer och förtroendevalda.

Parterna stod ända till slutet långt ifrån varandra.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Hanteringen av suspensionen visar på en mängd formella brister. Man fuskar med sina egna spelregler, sa Björkegrens advokat Jens Tillqvist.

Annons

– Det är inte lämpligt eller praxis att domstol ska pröva varje beslut som går en medlem emot, sa Hyresgästföreningens advokat Mårten Lundmark och yrkade att tingsrätten ska ogilla målet i dess helhet.

När arvodesräkningarna presenterades gick ett sus genom publiken, åhörarsoffan i salen var fullsatt. Greger Björkegrens advokat yrkar på 1,7 miljoner. Hyresgästföreningens ombud vill ha mer än dubbelt så mycket, 3,4 miljoner. Totalt landar det på över 5 miljoner att betala för den förlorande parten.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Domen kommer den 3 januari.

Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.