HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tyresö Bostäder installerar 800 säkerhetsdörrar

Tyresö Säkerhetsdörrar och postboxar i 50 fastigheter. Det blir verklighet när Tyresö Bostäder gör en storsatsning. Men det är osäkert när det sker eftersom upphandlingen är överklagad.

Hyresgästerna hos Tyresö Bostäder får vänja sig vid att hämta posten nere i porten i framtiden. Bostadsbolaget planerar att sätta in postboxar i 50 fastigheter. Samtidigt passar bolaget på att byta ut befintliga dörrar med brevlåda mot säkerhetsdörrar utan brevlåda i 800 lägenheter.

– Vi gör det i samarbete med Posten, både för deras utdelares arbetsmiljö, men även för våra hyresgästers säkerhet, säger Maria Öberg, vd på Tyresö Bostäder.

Läs ocksåBolag skrotar vindkraftssatsning – vindkraftverk brann upp

Tanken var att arbetet med att sätta in säkerhetsdörrarna och postboxar skulle påbörjas i höst. Men upphandlingen har blivit överklagad och därför vet inte Maria Öberg när arbetet kommer att utföras.

När överklagandeprocessen är klar kommer installationen att påbörjas i lägenheterna på Koriandergränd, Angelika- och Basilikagränd och Trollbäcken centrum.

– Vi börjar byta i de områdena eftersom de har sämst dörrar, men på sikt ska vi installera postboxar och säkerhetsdörrar överallt där det inte finns, säger hon.

Läs ocksåTyresö Bostäder stäms på 2,3 miljoner

Vad kommer det att kosta hyresgästerna?

– Det är inte klart utan först ska vi förhandla med Hyresgästföreningen.

Läs också Bolag bjöd på dyra viner och magdans Dörraffär gick inte i lås - bolag krävs på miljoner Tyresö Bostäder höjer hyran 2 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.