Annons

Ulf valdes in i förbundstoppen

Halland Ulf Danielsson från Region norra Skåne har valts in i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse. Ett av hans intressen är miljöfrågor.

Hur känns det?
– Bra, spännande, väldigt speciellt och ovisst. Jag har aldrig varit i en liknande position förut, så högt upp i en organisations hierarki.

Varför tror du att du blev invald?
– Jag blev nominerad av regionstyrelsen och har fått svara på olika frågor från valberedningen men exakt varför vet jag inte. Att jag har en bakgrund som journalist kan ha haft betydelse.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Några speciella frågor som engagerar dig?
– Det finns många viktiga frågor. Speciellt intresserad är jag av miljöfrågor. I det stora hela, omställningen som måste göras, vi måste börja vakna och inse att det är klimatförändringar på gång. Jag tror att det kan göras mycket mer på gräsrotsnivå ute i bostadsområdena med till exempel utökad och effektivare källsortering och återvinning. Det är frågor som Hyresgästföreningen kan driva.

Under sommaren har Ulf Danielsson flyttat till Öland men kommer tillsvidare att fortsätta arbeta aktivt inom Region norra Skåne.

Annons
Fakta: Ulf Danielsson

Ålder: 65 år.

Bakgrund: Journalist på Sveriges Radio, Sveriges Television och åren före pensioneringen redaktionschef på Bra Böcker och Bertmarks förlag.

Aktiv i Hyresgästföreningen: Sitter i Region norra Skånes regionstyrelse. Var tidigare husombud i Helsingborg.

Bor: Flyttade i somras från Helsingborg till en 3:a på 77 kvadratmeter på Öland.

Hyra: Har en kallhyra på 5 112 kronor i månaden.

Fakta: Det här är förbundsstyrelsen

Tidigare var Barbro Engman ordförande i förbundsstyrelsen. Nu är det hennes efterträdare Mari Linder. Styrelsen har elva ordinarie ledamöter och tre ersättare.

Förbundsstyrelsen uppgifter är att:

ansvara för riksförbundets ekonomiska verksamhet
besluta om firmatecknare
utöva tillsyn över regionernas och hyresgästföreningarnas ekonomi och verksamhet, samt över förbundskontorets verksamhet.

Styrelsen deltar även i projekt och arbetsgrupper.

Källa: Hyresgästföreningen

Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.