Annons

Ulrica Messing in i Wallenstams styrelse

Västra Götaland ​​Före detta socialdemokratiska statsrådet Ulrica Messing föreslås som ny ledamot i Wallenstams styrelse. Valet sker på årsstämman i Göteborg den 15 april.
–  Det känns mycket roligt att kunna föreslå en sådan kompetent och erfaren person som Ulrica Messing till ny ledamot i styrelsen, kommenterar Hans Wallenstam, bolagets huvudägare och också ledamot i den valberedning som ligger bakom förslaget,
–  Med anledning av vår fokusering på hållbar stadsbyggnation är Ulrikas kunskaper och erfarenheter mycket värdefulla. Vi är övertygade om att Ulrica med sin samhällspolitiska bakgrund kan tillföra ytterligare kompetens.
Ulrica Messing var statsråd i den socialdemokratiska regeringen under åren 1996-2006. Under den perioden innehade hon tre olika ministerposter, varav den sista som infrastrukturminister med ansvar för bland annat transporter, post- och telekommunikationer samt skogsbruk.
Efter den socialdemokratiska valförlusten 2006 blev Ulrica Messing ordförande i riksdagens försvarsutskott. En post hon innehade fram till hösten 2007 då hon av familjeskäl valde att helt ämna riksdagsarbetet.
Ulrica Messing sitter dock kvar i socialdemokraternas partistyrelse och i dess verkställande utskott.
I en skriftlig kommentar till nomineringen säger Ulrica Messing att hon ser fram mot uppdraget.
– Wallenstam är en stor och seriös aktör på fastighetsmarknaden och jag hoppas jag kan vara med och bidra till en fortsatt positiv utveckling för bolaget.
I Wallenstams styrelse sitter sedan år 2000 ytterligare en före detta socialdemokratisk minister, nämligen tidigare finansministern Erik Åsbrink.
Wallenstam, som är ett börsnoterat bolag, äger cirka 300 fastigheter i storstadsregionerna Göteborg, Stockholm och Helsingborg. Fastighetsbeståndet består både av bostadshus och kommersiella lokaler och fastighetsvärdet uppskattas till ungefär 19 miljarder kronor. Koncernen har sitt huvudkontor i Göteborg och omsätter årligen cirka  1,2 miljarder kronor i hyror.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Fick 490 000 via Swish – bolag åker på skattesmäll efter hotelluthyrning Ockerhyror och polisrazzior – nu stoppar Wallenstam kritiserad företagsuthyrning Wallenstams "premiumlägenheter" hyrdes ut av mellanhand – 4 800 kronor för två dygn Självförsörjande på el – men hyresgästernas räkning rusar 650 procent Privatvärdar vill höja hyran med 9,73 procent i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.