Annons

Unga i Mölndal kräver öronmärkta lägenheter

Mölndal ​Petra Ivarsson vill flytta hemifrån. Men att hitta lägenhet är som att leta efter en nål i en höstack. Därför vill Petra och många med henne att Mölndals kommun öronmärker billiga hyreslägenheter för ungdomar.

​ – Bostadssituationen är riktigt dålig för ungdomar här i Mölndal i och med att det är så stor bostadsbrist, säger Petra Ivarsson, som är aktiv i ett ungdomsprojekt kallat ”Ska det vara så här” och där bostadsbristen är en av huvudfrågorna. Själv bor jag fortfarande hemma precis som de flesta av mina kompisar.
– Lösningen är förstås att bygga mer hyresrätter men det tar ju tid. Så i väntan på det tycker vi att kommunen ska öronmärka vissa billiga lägenheter för ungdomar på samma sätt som man gör i Göteborg.

Annons
Men att skapa en ”gräddfil” för unga möts med viss skepsis från de styrande allianspartierna i Mölndal.
– Det här är inget vi har diskuterat i styrelsen, men jag tror det är svårt att genomföra av flera skäl, bland annat därför att vi ser bostads- och arbetsmarknaden som regional, säger Sven Hilmersson (C), ordförande för kommunala bostadsbolaget Mölndalsbostäder. Dessutom lägger vi alla våra lediga lägenheter på Boplats och därmed kommer de även de unga till del.
Socialdemokraterna däremot är mer positiva.
– Jag är beredd att pröva den här idén om att bocka av vissa lägenheter till ungdomar om det kan bidra till att lösa situationen för de unga, säger Patrik Karlsson, kommunstyrelsens vice ordförande. 

Annons
Fakta: Känner du igen dig?

​Unga hem i Göteborg

Är ett projekt som ska ta fram 1 000 lägenheter för unga 18-29 år under perioden 2006-2010.Lägenheterna, mest ettor och tvåor, tas ur det befintliga beståndet.Den som söker måste vara skriven i Göteborg och inte studera på universitet/högskola.

 

Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.