HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Upplands-Brohus höjer 0,65

Upplands-Bro En hyreshöjning på 0,65 procent och ett avtal som ger hyresgästerna inflytande vid upprustningar. Det ingår i en ny överenskommelse mellan Upplands-Brohus och Hyresgästföreningen.

Upplands-Brohus höjer hyran för sina 1828 lägenheter med 0,65 procent från första januari 2017. Peter Svanberg, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen region Stockholm, är nöjd med överenskommelsen. Men han tycker att den stora vinsten med överenskommelsen är att Hyresgästförenigen och bolaget är överens om att teckna ett samrådsavtal som ger hyresgästerna inflytande vid upprustningar. Tidigare har samråd hållits vid vissa upprustningar men inte vid andra.

– Då kan vi vara med och peta i detaljer som upprustningsnivåer till exempel, säger han.

Läs ocksåByggfusk försenade 178 kommunala hyresrätterNybyggt men fortfarande tomt. Upplands-Brohus 178 lägenheter på Målarvägen-Bagarvägen har varit färdiga i över ett år.

Även Tore Olsson, vd på Upplands Brohus är nöjd med överenskommelsen.

– Det är bra att vi är klara i tid med hyrorna. Sedan tycker vi det är bra att vi nu får ett samrådsavtal, säger han.

Läs också Upplands-Brohus höjer hyran med 1,6 procent Samråd och rabatt när Upplands-Brohus renoverar Vd måste lämna ut sin lön En vd vägrar lämna ut sin lön

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.