HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Upplands-Brohus höjer hyran med 1,6 procent

Upplands-Bro Upplands-Brohus krävde 3 procent i hyreshöjning. Men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen slutade det med att bolaget höjer hyran med 1,6 procent från första januari 2019.
Foto: Gry Ellebjerg
Upplands-Bro höjer hyran med 1,6 procent från första januari.

Ann Hermansson Alm, vd på Upplands-Brohus, beskriver hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen som konstruktiva och att det varit en bra dialog.

– Vi accepterar den här höjningen men det är klart att vi hade velat ha lite mer, säger hon.

Läs ocksåNya hyror i Falun och Ludvika

Bolagets bestånd består till stor del av miljonprogramslägenheter med stora underhållsbehov, enligt Ann Hermansson Alm.
– Vi yrkade på tre procent eftersom vi behöver göra mycket planerat underhåll. Nu får vi prioritera läckande tak och fuktskadade badrum. Men det blir svårt att göra det lilla extra för hyresgästerna när det gäller till exempel estetiska saker i utemiljön och i trapphus, säger hon.

Maria Vallstam, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm är nöjd med överenskommelsen.

– Det har varit en bra förhandling och höjningen ligger i linje med hur mycket andra bolag i norrort har höjt, säger hon.

Läs ocksåHyreshöjning för boende i Landskronahem
Läs också Vallonbygden höjer hyrorna 9 000 lägenheter får hyreshöjning i Kristianstad Hyrorna höjs för 105 000 stockholmare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.