Annons

Upplands-Brohus höjer hyran med 1,6 procent

Upplands-Bro Upplands-Brohus krävde 3 procent i hyreshöjning. Men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen slutade det med att bolaget höjer hyran med 1,6 procent från första januari 2019.
Foto: Gry Ellebjerg

Ann Hermansson Alm, vd på Upplands-Brohus, beskriver hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen som konstruktiva och att det varit en bra dialog.

– Vi accepterar den här höjningen men det är klart att vi hade velat ha lite mer, säger hon.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Bolagets bestånd består till stor del av miljonprogramslägenheter med stora underhållsbehov, enligt Ann Hermansson Alm.
– Vi yrkade på tre procent eftersom vi behöver göra mycket planerat underhåll. Nu får vi prioritera läckande tak och fuktskadade badrum. Men det blir svårt att göra det lilla extra för hyresgästerna när det gäller till exempel estetiska saker i utemiljön och i trapphus, säger hon.

Annons

Maria Vallstam, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm är nöjd med överenskommelsen.

– Det har varit en bra förhandling och höjningen ligger i linje med hur mycket andra bolag i norrort har höjt, säger hon.

Annons
Läs ocksåFörsta allmännyttorna klara i Stockholm – Upplands-Brohus höjer 3,6 procentAnn Hermansson Alm, vd Upplands-Brohus.
Läs också Kommunal värd får 29 miljoner efter byggfusk – stämde byggjätten Serneke Kommunal hyresvärd stämmer byggbolag på 151 miljoner De förhandlar grannarnas hyror Chocksiffrorna: 40 procent högre hyra på tio år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.