Annons

Uppsagd barnfamilj får bo kvar efter beslut i hyresnämnden

Malmö Trebarnsfamiljen i Malmö har förvisso varit sena med ett flertal hyror, men hyresnämnden tar hänsyn till att äldsta barnet är allvarligt sjukt och låter dem bo kvar.

Hyresvärden valde att säga upp trebarnsfamiljen, som sedan förra hösten bor i centrala Malmö, efter att de betalat flertalet hyror för sent. Dessutom har de vid ett tillfälle haft en fest som stört grannarna. Familjen motsatte sig uppsägningen och parterna möttes i hyresnämnden som nu har kommit med sitt beslut. Barnfamiljen får bo kvar. Hyresnämnden tar hänsyn till att familjens äldsta barn är allvarligt sjukt. Dessutom har hyresvärden inte skickat ut hyresavier så familjen har inte kunnat veta vilken deras exakta hyra varit och familjen har heller ingen hyresskuld. Familjens ombud, Malou Gamborn, jurist på Hyresgästföreningen är nöjd med beslutet. 

– Det är verkligen glädjande med tanke på familjens situation. Nu återstår att se om hyresvärden väljer att överklaga, säger Malou Gamborn. 

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Annons
Läs också Familj förlorar halva bostaden – hyresgäster med dubbla kontrakt synade Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.