Annons

Uppsagd barnfamilj får bo kvar efter beslut i hyresnämnden

Malmö Trebarnsfamiljen i Malmö har förvisso varit sena med ett flertal hyror, men hyresnämnden tar hänsyn till att äldsta barnet är allvarligt sjukt och låter dem bo kvar.

Hyresvärden valde att säga upp trebarnsfamiljen, som sedan förra hösten bor i centrala Malmö, efter att de betalat flertalet hyror för sent. Dessutom har de vid ett tillfälle haft en fest som stört grannarna. Familjen motsatte sig uppsägningen och parterna möttes i hyresnämnden som nu har kommit med sitt beslut. Barnfamiljen får bo kvar. Hyresnämnden tar hänsyn till att familjens äldsta barn är allvarligt sjukt. Dessutom har hyresvärden inte skickat ut hyresavier så familjen har inte kunnat veta vilken deras exakta hyra varit och familjen har heller ingen hyresskuld. Familjens ombud, Malou Gamborn, jurist på Hyresgästföreningen är nöjd med beslutet. 

– Det är verkligen glädjande med tanke på familjens situation. Nu återstår att se om hyresvärden väljer att överklaga, säger Malou Gamborn. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.