HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Uppsagd blev nykter – får bo kvar

Landskrona Bråk och stök fick värden att säga upp hyresgästen. Men när uppsägningen togs upp i hyresnämnden hade saker och ting förändrats.
Foto: Pixabay/Petra Martinsson

Det hade varit sporadiskt stökigt i lägenheten i Landskrona men framför allt i slutet av 2018. Vid ett tillfälle kastades ölburkar ut från bostaden och det var skrik och bråk. Två gånger åkte polis ut till platsen. I april i år var det enligt värden dags igen, men kunde inte berätta mer specifikt vad som skulle ha hänt. Inte mer än att det hade kommit klagomål från grannar.

Enligt hyresvärden var störningarna sammantaget grund för uppsägning och Landskronabon hade sagts upp.

Läs ocksåBodde i klädkammaren - misstänkt svartuthyrning

Hyresgästen berättade för nämnden att han hade alkoholproblem under perioden och att det var familjen som hade ringt polis och ambulans. Efter en händelse i december 2018 fick han vård på sjukhus i två veckor och gick sedan dess i behandling och fick medicin. Han var nu nykter och familjeproblemen hade löst sig. Han nekade till att ha orsakat störningar i april i år.

Han berättade också att han behöver lägenheten, familjen har det bra och har hittat en förskola i närheten till deras två små barn.

I sitt beslut konstaterar nämnden att det är upp till hyresvärden att bevisa att störningar har ägt rumt och i viss mån kunna specificera dem. Så är inte fallet utom de i slutet av 2018. Nämndens skriver vidare att deras bedömning ska ta hänsyn till hyresgästens vilja att ”vidta rättelse”.

Läs ocksåHyresskuld på 81 000 kronor – nu stäms hyresgästen

Nämnden slår fast att mannen har slutat dricka, går i behandling och störningarna nu ligger ganska långt tillbaka i tiden. De var också få, fyra stycken, och under en begränsad tid. Hyresvärdens yrkande avslås och mannen får behålla sitt kontrakt.

Fakta: Allt om störningar
Läs också Släpper inte in värden – sägs upp Här har hyresvärden över 50 saker att fixa Kalla toaletter - ett fall för hyresnämnden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.