Annons

Uppsagd hyresgäst i Helsingborg får bo kvar

Helsingborg Hyresvärden ansåg att hyresgästen ägnade sig åt olovlig andrahandsuthyrning. Hyresnämnden är av en annan åsikt och mannen får bo kvar i sin bostad.
Foto: Pixabay
Efter två månader valde hyresvärden att säga upp mannens hyreskontrakt i Helsingborg. Enligt värden ägnade sig mannen åt olovlig andrahandsuthyrning. Men efter förhandlingar i hyresnämnden tvingas värden backa och mannen får behålla sitt kontrakt.

I maj förra året tecknade den före detta Landskronabon ett hyreskontrakt i Helsingborg. Men lyckan var kortvarig. Knappt två månader senare sade hyresvärden upp kontraktet på grund av olovlig andrahandsuthyrning.

Enligt de handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö ansåg värden att mannen olovligen hyrde ut lägenheten i Helsingborg till sin dotter. Anledningen var att han fortfarande stod skriven på en lägenhet i Landskrona tillsammans med sin fru. Dessutom förnyades det kontraktet under juni förra året. Ytterligare en omständighet som försvårade mannens situation var att parets dotter stod skriven på lägenheten i Helsingborg och att hon betalt hyror.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I hyresnämnden förklarar mannen att han och frun har separerat och att han därför flyttade till Helsingborg. Enligt mannen bor hans fru kvar i Landskrona tillsammans med en annan man. Eftersom han hoppas att hans fru ska komma tillbaka till honom har han ännu inte skickat in några skilsmässopapper.

Annons

Att han fortfarande står skriven på lägenheten i Landskrona är enligt den anklagade mannen en ren formaliamiss. Han visste inte att han var tvungen att anmäla flytten till folkbokföringen. Förklaringen till att kontraktet i Landskona förnyades i juni förra året är att frun då lades till som hyresgäst. Mannen berättar även att hans dotter mycket riktigt har betalt hyror för lägenheten i Helsingborg men att han i sin tur har fört över pengar till henne.

Enligt nämnden har hyresvärden inte lyckats bevisa att mannen olovligen hyr ut sin bostad i Helsingborg. Mannen får därför behålla sitt hyreskontrakt.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.