HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skuldsmäll för hyresgäst som struntade i hyran i två år

Malmö I mars för två år sedan betalade Malmöbon sin sista hyra till hyresvärden. Han bodde ändå kvar. Nu tvingas mannen betala 150 000 kronor till värden, enligt en dom i tingsrätten.
Foto: Anders Paulsson

Efter den sista hyran i mars 2018 uteblev månadshyrorna för tvårummaren i centrala Malmö. Månaderna gick och först i höstas, hela ett och ett halv år efter den sista hyresinbetalningen, fick hyresvärden nog. Värden vände sig till tingsrätten och krävde dels hyresgästen på drygt 100 000 kronor för obetalda hyror, och dels att mannen omedelbart skulle flytta från lägenheten.

Nu har domen kommit. Eftersom det gått ytterligare ett halvår sedan hyresvärden lämnade in stämningsansökan till tingsrätten har hyresskulden fortsatt att växa. Skulden uppe i nästan 150 000 kronor, en summa som hyresgästen nu tvingas betala värden. Dessutom förlorar han sitt hyreskontrakt omedelbart.

Läs ocksåHon slarvade med hyran i tio år - lyckades ändå bo kvarTre av fyra som riskerar vräkning har en hyresskuld på under 25 000 kronor.

Hyresgästen är idag skriven på en annan adress i Malmö men Hem & Hyra har inte lyckats nå honom. Domen är en så kallad treskodom, eftersom mannen aldrig dök upp i tingsrätten.

Läs också Betalade hyran för sent – mor och dotter mister hem i Kungbacka Kontrakten räddade för tre uppsagda hyresgäster Anmälde grannar för störningar och barnmisshandel – sägs upp Klagade på lekande barn – tvingas själv flytta