Annons

”Uppviglande” hyresgäst får bo kvar

Arboga En hyresvärd i Arboga tyckte att hyresgästen uppviglar och söker konflikt och ville säga upp henne. Men hyresnämnden lät henne bo kvar. Nu har hyresvärden överklagat till hovrätten

Hyresvärden och hyresgästen, som bor i ett kulturhus i Arboga, ska länge varit i konflikt med varandra. En tvist fick sin lösning i fjol, när hovrätten gav hyresgästen rätt och hon slapp en ombyggnation av lägenheten som hyresvärden hade planerat. Han ville förändra lägenhetens planlösning helt genom att riva upp golv och flytta väggar.

Hyresvärden, en 81-årig man, känner sig trakasserad och förföljd av kvinnan och ville säga upp henne i våras. Som grund för uppsägningen anger han i ansökan till hyresnämnden att hon ”intrigerar, söker konflikt och uppviglar andra”. 2011 sade han upp henne första gången av ungefär samma skäl, men förlorade även den gången i hyresnämnden och därefter i hovrätten.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Enligt värden har hyresgästen vid två tillfällen medverkat till en ansökan om tvångsförvaltning till hyresnämnden och har lika många gånger anmält honom till Fastighetsägarnas etiska nämnd.

Annons

Hon ska också ha anmält hans fru för mened. Någon har lämnat in mjölbaggar till kommunen och sagt att de kommer från 81-åringens fastighet. Värden tror att det är hyresgästen som gjort det.

Kvinnan nekar till anklagelserna och anser inte att de har någon konflikt. De enda gånger hon kontaktat värden har varit när hon gjort felanmälningar, som när hon hade läckage i taket. Eftersom det är svårt att få tag i värden har hon skickat sms.

Annons
Läs ocksåHyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: "Behöver den till aktiehandel"Vätterhem i Jönköping vill vräka mannen med hänvisning till att han är skriven på en annan adress. Men mannen menar att han behöver en extra lägenhet för att bland annat bedriva aktiehandel.

Hyresnämnden tycker inte att 81-åringen har kunnat visa upp tillräckligt starka skäl för att kvinnan ska sägas upp. Han har inte heller skickat varningar på ett korrekt sätt. Men även om han hade gjort det finns det inte tillräckligt starka skäl för en uppsägning, konstaterar hyresnämnden i beslutet.

Läs också Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Countrysångerska åker ut från trea i Bromma: ”Hon bor i Nashville” Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.