HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Uthyrningsstopp för ”tillfälliga” lägenheter i Järvsö

Ljusdal "Röda längan" i Järvsö var tänkt som tillfälliga bostäder på 1970-talet, men blev kvar. Först nu ska lägenheterna fasas ut – Ljusdalshem har beslutat om ett uthyrningsstopp.
Röda längan i Järvsö. En huslänga i ett plan, rödmålad med vita fönsterfoder och blå dörrar. Till höger i bild ett rönnbärsträd.
Foto: Ljusdalshem
Ljusdalshem vill på sikt riva "Röda längan" i Järvsö och bygga nya bostäder på platsen, om behovet finns.

Uthyrningsstoppet innebär att inga nya hyresgäster får flytta in i de 14 lägenheterna, men de som bor där i dag får bo kvar tillsvidare. Tanken är att husen på sikt ska rivas och området bli en markreserv som gör framtida bostadsbyggen möjliga.

– Vi håller på att ändra detaljplanen för att möjliggöra bygge av fyra stycken fyravåningshus, om det skulle finnas behov och efterfrågan längre fram i tiden. På det sättet skulle vi kunna få plats med 80 lägenheter där i stället för dagens 14, säger Richard Brännström, vd på Ljusdalshem.

Läs ocksåMarias lägenhet kommer rivas i sommar

Arbetet med att ta fram mark som går att bygga på är långsiktigt och pågår samtidigt på flera håll i kommunen. När det gäller Järvsö finns redan en obebyggd tomt vid Åkernvägen som Ljusdalshem kommer att använda i första hand om behovet finns.

Varför inför ni uthyrningsstopp för ”Röda längan” redan nu om ett eventuellt bygge ligger flera år framåt i tiden?

– Därför att vi måste börja någonstans. Vi måste frigöra mark ifall vi får behov, annars bli det ett moment 22. Genom uthyrningsstoppet tömmer vi lägenheterna naturligt över tid, säger Richard Brännström.

Läs ocksåHon visar vägen till bostaden

 

 

 

Läs ocksåBytesaffär ska ge billigare lägenheter i Gårdsten
Läs också Nordanstigs Bostäder överväger rivning – och bygger nytt­ Hyresgästerna har få rättigheter när Sivia torg rivs