Annons

Uthyrningsstopp för ”tillfälliga” lägenheter i Järvsö

Ljusdal "Röda längan" i Järvsö var tänkt som tillfälliga bostäder på 1970-talet, men blev kvar. Först nu ska lägenheterna fasas ut – Ljusdalshem har beslutat om ett uthyrningsstopp.
Röda längan i Järvsö. En huslänga i ett plan, rödmålad med vita fönsterfoder och blå dörrar. Till höger i bild ett rönnbärsträd.
Foto: Ljusdalshem
Ljusdalshem vill på sikt riva "Röda längan" i Järvsö och bygga nya bostäder på platsen, om behovet finns.

Uthyrningsstoppet innebär att inga nya hyresgäster får flytta in i de 14 lägenheterna, men de som bor där i dag får bo kvar tillsvidare. Tanken är att husen på sikt ska rivas och området bli en markreserv som gör framtida bostadsbyggen möjliga.

– Vi håller på att ändra detaljplanen för att möjliggöra bygge av fyra stycken fyravåningshus, om det skulle finnas behov och efterfrågan längre fram i tiden. På det sättet skulle vi kunna få plats med 80 lägenheter där i stället för dagens 14, säger Richard Brännström, vd på Ljusdalshem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Arbetet med att ta fram mark som går att bygga på är långsiktigt och pågår samtidigt på flera håll i kommunen. När det gäller Järvsö finns redan en obebyggd tomt vid Åkernvägen som Ljusdalshem kommer att använda i första hand om behovet finns.

Varför inför ni uthyrningsstopp för ”Röda längan” redan nu om ett eventuellt bygge ligger flera år framåt i tiden?

Annons

– Därför att vi måste börja någonstans. Vi måste frigöra mark ifall vi får behov, annars bli det ett moment 22. Genom uthyrningsstoppet tömmer vi lägenheterna naturligt över tid, säger Richard Brännström.

Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.

 

 

Annons

 

Läs ocksåHyresgäster tvingas flytta för ny bensinmack: "Jag fick total panik"Kvinna vid hus som ska rivas.
Läs också Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.