Annons

Utvandrade – då fylldes lägenheten med avloppsvatten

Stockholm Mannen höll sig borta från Sverige i fem år men behöll lägenheten och hyrde ut den otillåtet. Under tiden sprack stammarna och fyllde lägenheten med avloppsvatten.

Anledningen till att mannen lämnade Sverige är en del av en betydligt större historia men när ärendet kom upp till hyresnämnden i Stockholm handlade den egentligen bara om en sak: rätten till lägenhetskontraktet. Eftersom mannen lämnade Sverige 2012 och betraktades som utvandrad från och med hösten 2014 ansåg fastighetsägren, Stena fastigheter, att han helt enkelt inte hade behov av lägenheten längre. Det var en argumentation både hyresnämnden och Svea hovrätt ansåg rimlig och beslutade därefter: mannen måste flytta till förmån för permanentboende hyresgäster. 

Men historien slutar inte där. Under hösten 2015 åkte nämligen även andrahandshyresgästen på en månadslång semester och under den tiden hann olyckan komma på besök – rejält. En stam gick av och fyllde hela lägenheten med avloppsvatten. I ett protokoll från hyresnämnden beskriver Stena fastigheters ombud läget:

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Hela lägenheten har stått under vatten som förorsakats av stopp i stammarna. Det rör sig om avloppsvatten så hela lägenheten måste totalsaneras.

Stena fastigheter säger också att mannen är ansvarig för skadan eftersom han försummat sin vårdplikt. Men det juridiska ombudet Ida Jonsson vill idag inte kommentera det ytterligare på grund av sekretess. Hem&Hyra har även sökt Stena fastigheter för en kommentar. 

Annons
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Så återvinner du ditt fett på rätt sätt Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti Stank från skithål och rostiga balkonger - värden svarar med att polisanmäla hyresgästerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.