Annons

V vill stoppa försäljningar

Gävle Vänsterpartiet i Gävle säger nej till Gavlegårdarnas planer på att sälja över 700 lägenheter. I en debattartikel skriver de bland annat att hyresgästerna borde tillfrågats.

15 december kommer frågan om Gavlegårdarnas nya försäljningsplaner upp i Gävles kommunfullmäktige. Vänsterpartiets företrädare kommer att rösta nej och uppmanar i en debattartikel övriga fullmäktigeledamöter att göra det samma.

I artikeln menar partiet bland annat att Gavlegårdarna har så god ekonomi att de inte skulle behöva sälja för att klara nyproduktion:

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

”Det är kortsiktigt, och på flera sätt ansvarslöst, att sälja från allmännyttan för att finansiera att bygga ett mindre antal nya bostäder. Bostäder som i många fall kommer att ha en betydligt högre hyra än de lägenheter man säljer ut.”

De 737 lägenheter kommunala Gavlegårdarna vill sälja ligger i Sätra och Bomhus. 

Annons
Läs också Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Hissar kan bli stående när mobilnäten släcks ner Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.