Annons

Vädjade om en andra chans men förlorar lägenheten

Helsingborg Över 40 000 tusen kronor i hyresskulder men hyresgästen i Helsingborg vädjade om en andra chans. För barnens skull, fem och nio år gamla.
Foto: Anna Hultberg

Hyresgästen hade en gång tidigare halkat efter rejält med hyrorna. Då slöt han och hyresvärden ett nytt hyresavtal. Det blev ett korttidsavtal och en avbetalningsplan. Varje månad skulle skulden på 32 000 kronor betalas av med 4 000 kronor. Enligt uppgörelsen skulle mannen sägas upp om det blev nya förseningar.

Det gick bra den första månaden men sedan uteblev betalningarna. I maj sades då mannen upp och ärenden drevs till Hyresnämnden i Malmö.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Där berättade hyresgästen, enligt beslutsprotokollet, att han hade haft en tuff ekonomisk period och att kronofogden varje månad drog av från hans lön. Han hade fast inkomst och ville fortsätta att betala av hyresskulden. Han vädjade om en chans till och menade att om han inte fick behålla lägenheten blev hans barn hemlösa. De är fem och nio år. Det skulle vara hemskt.

Annons

Värden berättade att mannen inte hade hållit avbetalningsplanen och inte heller betalat in alla nya hyror. Skulden var nu uppe i totalt över 40 000 kronor.

Hyresnämnden konstaterat i sitt beslut att hyresgästens ”åsidosättande är så allvarligt att hyresavtalet inte skäligen bör förlängas”. Mannen får dock uppskov med att flytta till den sista september.

Annons
Läs ocksåJonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest"

Ärendet har inte överklagats.

Läs också Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Spelmissbruk ingen ursäkt – familj vräks Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.