Annons

Vägledning ska minska diskriminering av romer

Nyheter Boverket ska på regeringens uppdrag ta fram ett utbildningsmaterial för att diskrimineringen av romer på bostadsmarknaden ska motverkas.

Ett tiotal representanter från fastighetsägare och hyresvärdar ska tillsammans med ungefär lika många företrädare för romernas organisationer gemensamt komma ta fram ett utbildningsmaterial. Det ska riktas till hyresvärdar och fastighetsägare och användas lokalt i kontakten med romer som är hyresgäster eller kanske blivande hyresgäster.

– Vad utbildningsmaterialet ska innehålla kommer vi att diskutera vid ett första möte i början av november. Jag vill inte gå händelserna i förväg genom att säga något om vad jag tycker det ska innehålla, säger Helene Bogren på Boverket som är ansvarig för projektet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Uppdraget kommer från kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. När utbildningsmaterialet är framtaget ska det spridas och är tänkt att användas runtom i landet.

– Situationen för romer på bostadsmarknaden är central eftersom den påverkar möjligheten till inkludering inom andra områden. Uppdraget till Boverket är ett viktigt steg framåt för att skapa en bostadsmarknad utan diskriminering, sa kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, när uppdraget offentliggjordes tidigare i år.

Annons
Fakta: Medverkande från fastighetsbranschen

Dessa organisationer och bolag från fastighetsbranschen medverkar i nätverket för att motverka diskrimineringen av romer på bostadsmarknaden:

Riksbyggen

Bostadsrätterna

Framtiden i Göteborg

Fastighetsägarna

Boplats Göteborg

Sabo

Botkyrkabyggen

MKB i Malmö

 

Läs också Därför kan det byggas rum utan fönster redan nästa år: "Sämre än poliscell" Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – krävs på 150.000 för diskriminering "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Hotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värme

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.