Annons

Vägrar öppna dörren för värden

Helsingborg Det luktar illa från hyresrätten i Helsingborg. Men i vilket skick lägenheten är kan värden inte svara på. Hyresgästen vägrar att öppna dörren.
Foto: Fredrik Rubin
När hyresvärdens personal tittade genom hyresgästens brevinkast kunde de se att skräp och post belamrade golvet. Enligt värden vägrar hyresgästen att släppa in personal i bostaden för att genomföra en besiktning.

Enligt de handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö är lägenheten i Helsingborg vanvårdad. Genom brevinkastet har bostadsbolagets personal sett att det ligger stora mängder sopor, reklam och tidningar på golvet. Det ska dessutom lukta illa från den aktuella bostaden.

Värden har försökt få till en besiktning av hemmet. Men vid föreslagna tider har hyresgästen avbokat mötena bland annat på grund av nattjobb och en arbetsintervju. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter det senaste ofruktsamma försöket att boka in en besiktning valde värden att säga upp hyreskontraktet. Hyresvärden har även vänt sig till hyresnämnden som nu ska ta ställning till om det är rätt att avsluta hyresgästens kontrakt.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.