Annons

Våldsam hyresgäst måste betala skadestånd till miljöinspektör

Landskrona En hyresgäst i Landskrona döms för våld mot tjänsteman och ska betala 5 000 kronor i skadestånd. Det var när miljöinspektörerna skulle informera hyresgäster om en kommande renovering som de mötte den upprörda och hotfulla hyresgästen.
Foto: Pixabay
När miljöinspektörerna skulle informera hyresgästerna om kommande renoveringar mötte de en upprörd och hotfull hyresgäst i trapphuset. Mannen på bilden har inget med artikeln att göra.

Enligt miljöinspektörerna greppade mannen tag om den ena tjänstemannens nacke och ryckte bakåt. Han ska även ha tagit tag i den andra inspektörens jacka för att få ut dem ur trapphuset.

– Min kollega riskerade att ramla ner för trappan. Efter den här händelsen går vi alltid med larm, säger en av inspektörerna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hösten 2014 besökte de båda miljöinspektörerna en fastighet i Landskrona. Deras uppdrag var att informera hyresgästerna i fastigheten om en kommande renovering. När de befann sig på andra våningen mötte de den hotfulla och våldsamma hyresgästen som bad dem lämna fastigheten.

Annons

Mannen nekar till anklagelserna och menar att han endast har tagit tag om en handled. Han uppger även att han vid tillfället varit upprörd men pratade ännu högre eftersom han saknade en hörapparat.

Tingsrätten anser att miljöinspektörernas berättelse är detaljrik och trovärdig. Hyresgästens uppgifter upplevs däremot som motsägelsefulla. Tingsrätten menar att det är styrkt att mannen har försökt hindra målsägandena i deras myndighetsutövning.

Annons
Läs ocksåKvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"Kollage med tre bilder. Örebrobostäders skylt i rött. En siluett av en kvinna med långt hår och en blå lagbok.

Mannen döms för förgripelse mot tjänsteman samt våld mot tjänsteman. Eftersom det handlar om relativt ringa våld slipper mannen fängelsestraff och får istället en villkorlig dom. Han ska även betala 5 000 kronor i ersättning för kränkning till en av inspektörerna.

Läs också Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Gängkrig på tapeten: "Symbol för att våldet blivit en del av stad och hemmiljö"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.