Annons

Välkommen upprustning i Bergsjön

Göteborg ​Förbättringarna har redan börjat märkas. I början av nästa år räknar de nya ägarna att de flesta problemen på Keplers gata 34-56 ska vara åtgärdade.

​Nytt yttertak, byte av fönster, nya porttelefoner, nytt låssystem, ny torktumlare i tvättstugan, förbättrad städning, trädgårdsskötsel – åtgärdsplanen för vad som ska genomföras i bostadsområdet är omfattande.

Annons
– Alla väsentliga bitar är redan i gång, vi vill få ordning på området direkt och någon gång i januari-februari räknar jag med att så gott som allt ska vara åtgärdat, säger Fred Östling, hos fastighetsbolaget Thelander & Östling AB, som köpte området i somras.
– Vi räknar med att lägga tio miljoner kronor på upprustning för att få husen i uthyrningsbar standard, vilket de inte hade när vi tog över, säger Fred Östling.
En annan prioriterad uppgift är att rusta upp de 37 av områdets 95 lägenheter som tidigare stått eller fortfarande är tomma.
– Vi räknar med att kunna reparera tio lägenheter i månaden som vi sedan kan hyra ut, säger Fred Östling. Personligen tycker jag att det här är ett trivsamt område, nära naturen, låga hus och lite betong. Så nu gäller det att få ordning på husen häruppe.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Hyresvärden bygger padelbana – och vill samtidigt höja hyran Invigning av mötesplats i centrum startskott för satsning på Porsön Här slipper hyresgästerna höjd hyra vid renovering Chockhöjd hyra för flera tusen hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.