Annons

Vallonbygden invigde nytt kontor

Finspång Efter lång väntan har Vallonbygden nu fått sitt nya kontor. I nästa vecka går flytten till det nyrenoverade värdshuset i Finspång, där bolaget kan samla all personal under ett tak.
Foto: Jenny Knutsson
, , ,

I går kväll invigdes Vallonbygdens nya kontor på Bruksgatan i Finspång. Byggnaden, som uppfördes som värdshus och tingshus 1818, har genomgått en totalrenovering för att bli nytt säte för det kommunala bostadsbolaget.

– Det här huset finns i vardagen och i minnet hos många Finspångsbor och det är väldigt roligt att något sånt här sker som gör att huset bevaras, säger Anders Härnbro, kommunstyrelsen ordförande (S), som klippte invigningsbandet i det nya styrelserummet.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Jakten på Vallonbygdens nya kontor inleddes redan för fyra år sedan, då man ville samla bobutik, kontor och vaktmästeri på ett ställe. Turerna kring de nya lokalerna har varit många och bland annat var både det gamla stationshuset och en utbyggnad av lokalerna på Tegelbruket uppe som alternativ. Men till sist föll valet på det gamla värdshuset.

– Huset var helt förstört när vi tog över och hade stått tomt i fem år och var i bedrövligt skick, säger Björn Andersson, vd för Vallonbygden.

Annons

Renoveringen av det 200 åriga huset har inte varit helt problemfri.

Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång

– Det är alltid en utmaning att göra om ett gammalt hus för att klara en ny funktion. Man ska få in hiss och ventilationen stjäl mycket plats. Samtidigt har man varit mån om att behålla husets gamla karaktär, säger arkitekten David Koolmeister.

De fyra våningarna rymmer bobutik och kontor för förvaltning, ekonomi och ledning samt personalrum för de 25 anställda. På onsdag i nästa vecka går flytten och på torsdag 28 januari öppnar Vallonbygden sitt nya kontor för besökare. Huset kommer samtidigt döpas om till Vallonhuset.

Annons

– Här blir allt samlat under ett tak, det känns kanon. Resultatet känns fantastiskt bra, nu kommer huset nog kunna stå 200 år till, säger Björn Andersson.

Läs ocksåLigan som fixar rent i förråden
Läs också Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.