HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Väntat medlemstapp för region Aros-Gävle

Västmanland Hyresgästföreningen region Aros-Gävle blev 191 medlemmar färre under 2017. Minskningen var väntad i och med att medlemsavgiften höjdes – men tappet blev mindre än chefen för medlemsrekrytering hade befarat.

I början av 2017 hade region Aros-Gävle en bit över 42 000 medlemmar, men slutade året med 41 822 medlemmar. 1 januari 2017 höjdes medlemsavgiften i regionen för första gången på sex år, från 80 till 85 kronor i månaden, och höjningar brukar leda till att fler säger upp medlemskapet.

Trots det var Aros-Gävle den region i landet som hade näst högst andel medlemmar som valde att fortsätta sitt medlemskap.

Annons
Läs ocksåHistoriskt medlemstapp för Hyresgästföreningen – men optimismen spirar
Jimmy Rödlund, enhetschef för medlemsutveckling i region Aros-Gävle.

– Vi passerade för första gången Västra Sverige som varit ständig tvåa bakom Stockholm. Jag är supernöjd med att vi är ny tvåa i Sverige på behållargrad, det betyder att vi är näst bäst i ligan av att hushålla med resurserna bland regionerna, skriver Jimmy Rödlund, enhetschef för medlemsrekrytering i region Aros-Gävle, i ett mejl.

Under de kommande åren har regionen pekat ut medlemsutveckling som ett av tre verksamhetsmål som alla anställa och förtroendevalda ska ta ett gemensamt ansvar för och lägga extra fokus på.

Annons
Läs också Så påverkade pandemin medlemsantalet i Mellansverige Brutalt medlemstapp på grund av coronapandemin Så vill Hyresgästföreningen i Norrland växa Inkomsttak för medlemsvärvare gäller inte alla

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.