HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Varbergs Bostad vill höja hyran

Varberg Hyresförhandlingarna hos allmännyttan i Varberg har startat. Kommunala Varbergs Bostad vill höja hyran med 3 procent från den 1 april.
Fasadskylt med Varbergs Bostads logotyp
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Varbergs Bostad har 5 200 lägenheter.

Förra årets förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Varbergs Bostad drog ut på tiden. Avtalet kom därför att sträcka sig från den 1 april 2018 till den 1 april 2019.

Nu är det dags för nya förhandlingar. Enligt information från Hyresgästföreningen till medlemmar i Varberg så har Varbergs bostad yrkat på att få höja hyrorna med 3 procent.

Läs ocksåDe förhandlar grannarnas hyror

För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor så motsvarar det 180 kronor mer i månaden.

Det är bolagets högsta yrkande på flera år. Å andra sidan är det mindre än vad flera av hyresvärdarna i de halländska grannkommunerna yrkat på.

Förra året ville Varbergs Bostad höja hyrorna med 2,4 procent, men uppgörelsen landade i slutändan på 1,5 procent i snitt.

Läs ocksåChocksiffrorna: 40 procent högre hyra på tio år

Året innan det, 2017, blev höjningen för de 5 200 hyresgästerna mellan 0 och 1,2 procent.

LÄS MER

 

Läs också Klart med nya hyror i Älvkarleby Hyreshöjningen den dubbla jämfört med i fjol Höjda hyror hos Victoria Park i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.