HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Varbergshyror till hovrätten

Varberg Tvisten om hyrorna i Varberg fortsätter. Hyresgästföreningen har nu överklagat till Svea hovrätt.

I somras kom hyresnämnden med sitt första beslut om hyresnivåerna för lägenheterna hos ett 80-tal privatvärdar i Varberg. Beslutet, som rörde 13 lägenheter, innebar att sex lägenheter fick oförändrad hyra, medan sju lägenheter fick hyreshöjningar på sex och drygt fyra procent.

Hyresgästföreningen var tidigt på det klara med att man skulle gå vidare med ärendet till hovrätten, och nu har överklagan skickats in till Svea hovrätt. Också Fastighetsägarna GFR kommer att överklaga hyresnämndens beslut.

Läs ocksåHyresgäster protesterade – men Halmstadvärden får renovera

Med stor sannolikhet kommer inte Svea hovrätt att hinna behandla överklagan innan årsskiftet.

Bakgrunden till tvisten är att Fastighetsägarna i februari 2013 valde att avbryta förhandlingen om Varbergs hyror med Hyresgästföreningen. Därmed gick frågan om hyresnivån för runt 1 400 lägenheter vidare till hyresnämnden.

Läs också Sjukdom och honung bet inte på hyresnämnden - småbarnsmammma får bo kvar Hyrde i familjens hus – tog ut ockerhyra i andra hand Får hyra ut bostadsrätt trots protester – på grund av corona Städfirmans chef lät personalen bo svart i sin lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.