HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Värd riskerar tvångsförvaltning

Ale Inkassokrav, felaktiga uppsägningar och anmälda hot mot hyresgäster. Hyresgästföreningen begär nu tvångsförvaltning av en fastighet i Ale kommun. Värden nekar till anklagelserna.

I slutet av juni i år lämnade Hyresgästföreningen in ansökan om tvångsförvaltning för en hyresfastighet i Ale kommun. Flera av hyresgästerna hade då en längre tid upplevt en otrygghet kring sitt boende. Vid flera tillfällen det senaste året ska hyresvärden exempelvis ha varit sen med betalningarna till Göteborg Energi. Det har gjort att hyresgästerna fått information om att fjärrvärmen kommer att stängas av. För hyresgästerna skulle det innebära att de stod utan både värme eller varmvatten i sina bostäder.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Vid ett tillfälle var det mycket nära att fjärrvärmen faktiskt stängdes av. Enligt Hyresgästföreningen höll personal från Göteborg Energi på att koppla ur värmen när de fick ett samtal från ett inkassoföretag som berättade att värden just betalat räkningen. De avbröt då frånkopplingen.

Flera hyresgäster har under året gjort polisanmälningar där de beskriver hur värden uppträtt aggressivt och hotfullt.

Annons

Hyresvärden har bestridit Hyresgästföreningens begäran i ett yttrande till hyresnämnden. Värden menar att eftersom fakturorna från Göteborg Energi betalats har det aldrig funnits någon risk för att fjärrvärmen skulle stängas av. Vidare förklarar hyresvärden att hyresgästernas anklagelser om hotfullt beteende är helt grundlösa.

Läs ocksåProstituerade sålde sex i lägenheten – hyresgästen får bo kvar

Hyresvärden ligger i tvist med flera av hyresgästerna angående uppsägningar och hyreshöjningar. I yttrandet till hyresnämnden skriver värden att polisanmälningarna bara är ett sätt för hyresgästerna att försöka ”förbättra sin position”.

Med anledning av hyresvärdens yttrande har Hyresgästföreningen kompletterat sin ansökan. Begäran om tvångsförvaltning kvarstår men man har lagt till att man i andra hand yrkar på ett så kallat förvaltningsåläggande där en särskild förvaltare tar över under minst tre år.

Ärendet ska upp till föhandling i hyresnämnden den 22 september.

Annons
Läs ocksåVärd skilde sig och ville ha lägenhet - sa upp hyresgäster

 

 

Läs också Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat Kräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.