Annons

Värd sade upp kontraktet – trodde lägenheten hyrdes ut olagligt till asylsökanden

Helsingborg En hyresvärd i Helsingborg ville säga upp kontraktet på grund av misstankar om otillåten andrahandsuthyrning till asylsökanden. Hyresnämnden i Malmö avslog ansökan och gav hyresgästen rätt att bo kvar.
Foto: Fredrik Rubin

Hyresgästen bor i fyra rum och kök i Helsingborg sedan nio år tillbaka. Hyresgästen har sedan dess under en period hyrt ut lägenheten i andrahand med värdens tillåtelse. Men enligt hyresvärden har hyresgästen också hyrt ut sin lägenhet utan tillåtelse, bland annat till asylsökanden fem månader i taget per familj. Då skickade värden ut en rättelse till hyresgästen men enligt värden men då ingen rättelse vidtogs sades hyresavtalet upp men hyresgästen flyttade inte.

I hyresnämnden bestred hyresgästen värdens påstående om otillåten andrahandsuthyrning och berättade att de personer som bott i lägenheten varit inneboende. Enligt folkbokföringen är hyresgästen folkbokförd på lägenhetens adress. Det har även funnits en namnskylt på lägenhetens ytterdörr med hyresgästens namn på. Hyresnämnden finner inte att hyresvärden har tillräckliga bevis för att otillåten andrahandsuthyrning har skett eller att hyresgästen inte har sitt permanenta boende i lägenheten. Därför beslutade hyresnämnden att hyresgästen får bo kvar.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor 63-åring döms för svart överhyra – men går plus ekonomiskt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.