HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Värd sade upp kontraktet – trodde lägenheten hyrdes ut olagligt till asylsökanden

Helsingborg En hyresvärd i Helsingborg ville säga upp kontraktet på grund av misstankar om otillåten andrahandsuthyrning till asylsökanden. Hyresnämnden i Malmö avslog ansökan och gav hyresgästen rätt att bo kvar.
Foto: Fredrik Rubin

Hyresgästen bor i fyra rum och kök i Helsingborg sedan nio år tillbaka. Hyresgästen har sedan dess under en period hyrt ut lägenheten i andrahand med värdens tillåtelse. Men enligt hyresvärden har hyresgästen också hyrt ut sin lägenhet utan tillåtelse, bland annat till asylsökanden fem månader i taget per familj. Då skickade värden ut en rättelse till hyresgästen men enligt värden men då ingen rättelse vidtogs sades hyresavtalet upp men hyresgästen flyttade inte.

I hyresnämnden bestred hyresgästen värdens påstående om otillåten andrahandsuthyrning och berättade att de personer som bott i lägenheten varit inneboende. Enligt folkbokföringen är hyresgästen folkbokförd på lägenhetens adress. Det har även funnits en namnskylt på lägenhetens ytterdörr med hyresgästens namn på. Hyresnämnden finner inte att hyresvärden har tillräckliga bevis för att otillåten andrahandsuthyrning har skett eller att hyresgästen inte har sitt permanenta boende i lägenheten. Därför beslutade hyresnämnden att hyresgästen får bo kvar.

Annons
Läs ocksåJuristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällornaBildmontage. Förbundsjurist Roger Höög hos Hyresgästföreningen berättar om bulvankontrakt.
Annons
Läs också Hyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronor Unik dom: Fritt fram att låta skattepengar gå till svarthyra Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt Hyresgäst dömd för koppleri: Väninnan skulle vattna blommorna - gjorde lägenheten till bordell

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.