Annons

Värden höjde hyran utan förvarning

Halmstad Plötslig kom ett brev ”Eftersom det inte blev någon hyreshöjning efter jul tänker jag höja din hyra”. Hyresgästen protesterar.

Den privata hyresvärden i Halmstad berättade i brevet att de skulle höja hyran från och med nästa månadsskifte med 138 kronor.

Hyresgästen vägrar gå med på detta och skriver till hyresnämnden:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Egentligen är det inte så mycket pengar det handlar om men ibland får man utnyttja lagen och sätta ner foten (så det förhoppningsvis blir någon förändring på värdens beteende)”.

Annons

Kvinnan är säker på att hyreshöjningen är personlig. Sedan hon har försökt att bli av med svartmögel i bostaden har hon och värden haft en dålig relation. Hon konstaterar också att ”folk är rädda här” och har flyttat eller blivit utkastade utan direkta anledningar.

Hyresvärden å sin sida konsterar bara att ”Vi anser att lägeshyran ska vara det vi begärt”.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Hyresnämnden i Göteborg tar upp ärendet i dag måndag.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.