HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värden höjde hyran utan förvarning

Halmstad Plötslig kom ett brev ”Eftersom det inte blev någon hyreshöjning efter jul tänker jag höja din hyra”. Hyresgästen protesterar.

Den privata hyresvärden i Halmstad berättade i brevet att de skulle höja hyran från och med nästa månadsskifte med 138 kronor.

Hyresgästen vägrar gå med på detta och skriver till hyresnämnden:

Läs ocksåGrannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

”Egentligen är det inte så mycket pengar det handlar om men ibland får man utnyttja lagen och sätta ner foten (så det förhoppningsvis blir någon förändring på värdens beteende)”.

Kvinnan är säker på att hyreshöjningen är personlig. Sedan hon har försökt att bli av med svartmögel i bostaden har hon och värden haft en dålig relation. Hon konstaterar också att ”folk är rädda här” och har flyttat eller blivit utkastade utan direkta anledningar.

Hyresvärden å sin sida konsterar bara att ”Vi anser att lägeshyran ska vara det vi begärt”.

Läs ocksåTuffare tider: Allt färre klarar hyran i ÖstersundEn 50-årig man står med armarna i kors i sitt kök i funkisstil som snart ska bytas ut.

Hyresnämnden i Göteborg tar upp ärendet i dag måndag.

Läs också Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.