HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värden vill höja hyran med 1 300 kronor

Halmstad En bostadsrättsförening i Halmstad vill höja hyran med 1 352 kronor i månaden. Hyresgästen som har bott i samma lägenhet i 23 år protesterar mot höjningen. Nu gör parterna upp i hyresnämnden.
Foto: Gry Ellebjerg
Två forskare kräver tillbaka 140 000 kronor i överhyra av Karolinska Institutet Housing AB.

Det blev en chock för hyresgästen i Halmstad när värden annonserade den kraftig hyreshöjning i ett brev. Den nuvarande hyran på 10 539 kronor skulle bli 11 708 kronor. Hyresgästen som har bott i samma lägenhet sedan 1996 motsade sig hyreshöjningen med argument som att ingen renovering gjorts under alla de åren. Hyresgästen menar tvärtom att lägenheten är sliten och att toaletterna är ”fruktansvärt gamla”. Vidare anser hyresgästen att nuvarande hyra är rimlig och att den årliga hyreshöjningen är tillräcklig.

Bostadsrättsföreningens argument till att höja hyran för just denna lägenheten är för att hyran är lägre än för andra lägenheter med motsvarande standard.

Läs ocksåAnklagades för vanvård - får bo kvar

Då parterna inte kom överens tog hyresvärden ärendet till hyresnämnden för att låta nämnden pröva den nya hyran. Men när parterna skulle mötas kom inte bostadsrättsföreningens representant varpå hyresnämnden skrev av ärendet.

När Hem & Hyra kontaktade bostadsrättsföreningens representant, Part Fastighetsförvaltning AB, sa de att det har uppstått något fel och att de inte har meddelats datum för förhandling. De kommer inom kort att skicka in en ny begäran om att ärendet ska återupptas.

Läs också Halmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket Pojkvän flyttar – hyresgäst får behålla kontrakt JO-kritik mot Hyresnämnden - stora brister i handläggningen Norrlands jurister ger eleverna lektion i Hemkunskap

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.