Annons

Värden vill höja hyran med 1 300 kronor

Halmstad En bostadsrättsförening i Halmstad vill höja hyran med 1 352 kronor i månaden. Hyresgästen som har bott i samma lägenhet i 23 år protesterar mot höjningen. Nu gör parterna upp i hyresnämnden.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresförhandlingarna för 2020 års hyror är i full gång. Hem & Hyra listar löpande när de är klara.

Det blev en chock för hyresgästen i Halmstad när värden annonserade den kraftig hyreshöjning i ett brev. Den nuvarande hyran på 10 539 kronor skulle bli 11 708 kronor. Hyresgästen som har bott i samma lägenhet sedan 1996 motsade sig hyreshöjningen med argument som att ingen renovering gjorts under alla de åren. Hyresgästen menar tvärtom att lägenheten är sliten och att toaletterna är ”fruktansvärt gamla”. Vidare anser hyresgästen att nuvarande hyra är rimlig och att den årliga hyreshöjningen är tillräcklig.

Bostadsrättsföreningens argument till att höja hyran för just denna lägenheten är för att hyran är lägre än för andra lägenheter med motsvarande standard.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Då parterna inte kom överens tog hyresvärden ärendet till hyresnämnden för att låta nämnden pröva den nya hyran. Men när parterna skulle mötas kom inte bostadsrättsföreningens representant varpå hyresnämnden skrev av ärendet.

När Hem & Hyra kontaktade bostadsrättsföreningens representant, Part Fastighetsförvaltning AB, sa de att det har uppstått något fel och att de inte har meddelats datum för förhandling. De kommer inom kort att skicka in en ny begäran om att ärendet ska återupptas.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.