Annons

Värmdö Bostäder kräver 2,3 procent

Värmdö Hyresförhandlingarna mellan Värmdö Bostäder och Hyresgästföreningen går trögt. Bolaget vill höja hyran med 2,3 procent från första januari 2018. Men Hyresgästföreningen säger nej.

En handfull av de kommunala bostadsbolagen i länet har inte förhandlat klart hyrorna med Hyresgästföreningen. Bland de som inte är klara finns Telge Bostäder, Telge Hovjös, Lidingö Fastigheter, Signalisten och Värmdö Bostäder.

Anders Hörnqvist, vd på Värmdö Bostäder, förklarar att förhandlingarna har dragit ut på tiden eftersom de ville vänta med att förhandla klart tills de fick reda hur mycket de kommunala bolagen i Stockholm höjde. Nyligen blev det klart att de stora Stockholmsbolagen höjer 1,3 procent från första januari 2018.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Hyresgästföreningens sista bud var 0,9 procent men det är för svagt. Vi har sagt att bollen ligger hos dem och de ska återkomma snart med besked, säger han.

Annons

För hyresgästerna innebär det en retroaktiv höjning men på hur många månader det kommer att delas upp är inte klart.

– Vi hoppas att vi kan lösa det här och vi har en bra samtalston så jag är optimistisk, säger han.

Annons
Läs ocksåByggbolag i konkurs – ungdomslägenheter stoppas

Hem & Hyra har sökt Hyresgästföreningen för en kommentar till förhandlingarna utan att lyckas.

Läs också Allergiker anmälde fuktskada - fick vänta 10 månader på hjälp Värmdö Bostäder höjer hyran Hyresvärd bröt upp tolv förråd – flyttade hyresgästernas saker Hyreskartan visar inte hela bilden över landets hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.