Annons

Värmdö Bostäder höjer hyran

Värmdö En hyreshöjning på 2,35 procent från första april. Det blev resultatet av hyresförhandlingar mellan Värmdö Bostäder och Hyresgästföreningen region Stockholm. "Slår man ut det på årsbasis blir höjningen 1,7 procent i månaden", säger Mikael Höglund, Hyresgästföreningen.
Foto: Kristina Wahlgren

Mikael Höglund, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm, berättar att de är ganska nöjda med uppgörelsen med Värmdö Bostäder. Hyran höjs med 1,725 procent per månad om man slår ut årshöjningen på 2,3 procent från första april på hela året. Högre än de stora kommunala bolagen i Stockholm som höjer med 2,35 från första januari.

– Vi har gjort vad vi har kunnat för att hålla nere hyrorna. Sedan ville vi bli klara i tid för att hyresgästerna ska slippa massa retroaktiva höjningar, säger han om uppgörelsen som resulterar i en månads retroaktiv höjning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lena Bohman, tillförordnad vd på Värmdö Bostäder, har lite svårt att kommentera uppgörelsen eftersom den förhandlades fram av hennes företrädare.

Annons

– Men jag kan säga att vi har oerhört stora behov av yttre och inre upprustningar och det måste vi ta tag i, vi ska bland annat öka tryggheten, säger hon.

 

Annons
Läs ocksåDe förhandlar grannarnas hyror
Läs också Chocksiffrorna: 40 procent högre hyra på tio år Klart med nya hyror i Älvkarleby Hyreshöjningen den dubbla jämfört med i fjol Byggbolag i konkurs – ungdomslägenheter stoppas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.