HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värmdö Bostäder höjer hyran

Värmdö En hyreshöjning på 2,35 procent från första april. Det blev resultatet av hyresförhandlingar mellan Värmdö Bostäder och Hyresgästföreningen region Stockholm. "Slår man ut det på årsbasis blir höjningen 1,7 procent i månaden", säger Mikael Höglund, Hyresgästföreningen.
Foto: Kristina Wahlgren
Det är dyrt att bo i en nybyggd lägenhet. Var tredje hyresgäst i Sörmland har inte råd med det.

Mikael Höglund, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm, berättar att de är ganska nöjda med uppgörelsen med Värmdö Bostäder. Hyran höjs med 1,725 procent per månad om man slår ut årshöjningen på 2,3 procent från första april på hela året. Högre än de stora kommunala bolagen i Stockholm som höjer med 2,35 från första januari.

– Vi har gjort vad vi har kunnat för att hålla nere hyrorna. Sedan ville vi bli klara i tid för att hyresgästerna ska slippa massa retroaktiva höjningar, säger han om uppgörelsen som resulterar i en månads retroaktiv höjning.

Läs ocksåKlart med nya hyror i Älvkarleby

Lena Bohman, tillförordnad vd på Värmdö Bostäder, har lite svårt att kommentera uppgörelsen eftersom den förhandlades fram av hennes företrädare.

– Men jag kan säga att vi har oerhört stora behov av yttre och inre upprustningar och det måste vi ta tag i, vi ska bland annat öka tryggheten, säger hon.

 

Läs ocksåHyreshöjningen den dubbla jämfört med i fjol
Läs också Byggbolag i konkurs – ungdomslägenheter stoppas Höjda hyror hos Victoria Park i Göteborg Sista stora hyresförhandlingen klar i Varberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.