HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Byggbolag i konkurs – ungdomslägenheter stoppas

Värmdö Värmdö Bostäders satsning på att bygga om hyresgästernas förråd till 42 ungdomslägenheter har stoppats. Skälet är att byggbolaget Q-gruppen har gått i konkurs och det nu är oklart när lägenheterna blir klara.
Foto: Kenneth Samuelsson
Byggbolagets konkurs stoppar Värmdö Bostäders byggande av ungdomslägenheter på Nelsonstigen.

Hem & Hyra har skrivit om hyresgästernas missnöje med att Värmdö Bostäder ville bygga om hyresgästernas förråd till ungdomslägenheter. Nu visar det sig att lägenhetsprojektet är i gungning. Efter att byggbolaget som ska bygga lägenheterna gått i konkurs är det osäkert om lägenheterna blir klara i oktober som planerat.

Gustaf Lundin, byggchef på Värmdö Bostäder, säger att han inte vet när lägenheterna kommer att bli klara.
– Men vår ambition är att det ska blir klart i år, vi arbetar för en lösning och försöker hitta företag som kan slutföra arbetet, säger han.

Läs ocksåProtester när bostadsbolag vill bygga lägenheter av förråd

När bygget stoppades var 8 lägenheter på Markörstigen redan klara. I ytterligare åtta lägenheter på Markörstigen blev inflytten försenad några dagar när det stod klart att byggbolaget gått i konkurs. Lena Boman vd på Värmdö Bostäder, beklagar att bolaget fick ringa till ungdomarna dagen innan inflytt och säga att det inte gick att flytta in som planerat.
– Men vi har sagt att de som hade bokat flytthjälp eller hyrt lastbilar som inte gick att avboka ska lämna in kvitton så får de ersättning, säger hon.

Annons

För att resterande 26 lägenheter på Nelsonstigen ska bli klara gäller alltså att Värmdö Bostäder lyckas hitta ett byggbolag som kan slutföra arbetet. Men oavsett hur det går så blir resultatet troligen att det blir dyrare för Värmdö Bostäder.

– Vi räknar med det men det måste bli klart, säger Lena Boman.

Annons
Läs ocksåVärmdö Bostäder går till hyresnämnden
Läs också Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Viking Vestin har fått tillbaka elen efter konkursen: "Nu hör jag radion igen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.