HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Väsbyhem höjer hyran – tvåårsavtal klart

Upplands Väsby Hyresförhandlingarna i Väsbyhem har resulterat i en hyreshöjning på 1 procent från 1 mars och 1,41 procent nästa år. Höjningen blir olika i olika bostadsområden, från 0,25 till 2,25 procent.

Hyresuppgörelsen mellan Väsbyhem och Hyresgästföreningen landade i höjningar på 1 procent i år och 1,41 procent nästa år i genomsnitt. Bolaget yrkade 1,76 respektive 1,77 procent från 1 januari, men årets höjning sköts fram till 1 mars.

– Vi har haft ett bra samtalsklimat under förhandlingarna, säger Pelle Nordlund, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHögre hyror väntar för 1 000 hyresgäster i Kinda

Det håller Väsbyhem med om. I ett pressmeddelande skriver de att årets förhandlingar har förts i ett gott och konstruktivt förhandlingsklimat.

Höjningen fördelas i ett spann mellan 0,25 och 2,25 procent.

– Det är ett sätt att justera hyrorna så att likartade lägenheter får likartade hyror. Det gör också att renoverade och förbättrade fastigheter får en lite högre höjning, säger Pelle Nordlund.

Läs ocksåHyreshöjningar i södra Norrland

Väsbyhem beskriver sin ekonomi som stabil, vilket gör att de kan vara återhållsamma med hyreshöjningar. För att få skapa trivsel och engagemang i bostadsområdena kommer en bosocial enhet att bildas i bolaget.

Väsbyhem har 4 500 lägenheter i Upplands Väsby.

Läs också Tierpsbyggens hyror klara Fyra Gävleborgshyror klara Österlenhem vill höja hyran med tre procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.