HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Västerås firar 100 år med Hyresgästföreningen

Västerås Hyresgästföreningen i Västerås fyller 100 år i år. Det firas med tre stora födelsedagskalas. Det första i Bäckby nu på söndag.
Ordföranden Linn Wegemo bjuder in till hundraårskalas. Foto: Privat.

Hyresgästföreningen grundades i Nynäshamn 1915. Tre år senare startades en lokalavdelning i Västerås som en av de första i landet.

Vad betyder det att ha funnits i 100 år som förening?
– Det betyder att vi samlat på oss massor av erfarenhet och är duktiga på att engagera hyresgästerna, säger ordföranden Linn Wegemo.

Läs ocksåDe räddade den välbesökta kvarterslokalen i Bergsjön

Hur firar ni?
– Med tre födelsedagskalas tre söndagar i följd. Först nu på söndag i Bäckby. Därefter blir det fest på Skallberget och i Stentorpet.

Vad händer på hundraårskalasen?

– Vi bjuder på tårta. Dessutom blir det femkamp, fiskdammar, tipspromenad, pyssel och lite annat smått och gott. Väldigt traditionellt födelsedagsfirande med andra ord.

Läs ocksåCykeltjuven togs på bar gärning – tack vare sociala medier

Vad ägnar sig Hyresgästföreningen i Västerås åt just nu?

– Vi har mycket fokus på det lokala engagemanget ute i områdena genom att stötta arbetsgrupper av olika slag. Vi förbereder också en stor inspirationsdag för alla aktiva medlemmar.

Finns föreningen kvar om ytterligare 100 år?

Läs ocksåPunka och osmord kedja – på cykelverkstan får grannarna hjälp

– Ja, absolut. Bostadsfrågan kommer alltid att vara aktuell. Att bo bra och ha det tryggt och trevligt omkring sig är viktigt även om 100 år. Hyresgästföreningen behövs då också.

Läs också Grannar i Majorna stöttar varandra i coronatider "Coronafika" i Trollhättan bryter ensamheten en stund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.