HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Västerås firar 100 år med Hyresgästföreningen

Västerås Hyresgästföreningen i Västerås fyller 100 år i år. Det firas med tre stora födelsedagskalas. Det första i Bäckby nu på söndag.
Ordföranden Linn Wegemo bjuder in till hundraårskalas. Foto: Privat.

Hyresgästföreningen grundades i Nynäshamn 1915. Tre år senare startades en lokalavdelning i Västerås som en av de första i landet.

Vad betyder det att ha funnits i 100 år som förening?
– Det betyder att vi samlat på oss massor av erfarenhet och är duktiga på att engagera hyresgästerna, säger ordföranden Linn Wegemo.

Läs ocksåPrisbelönt adventspyssel lockade barn

Hur firar ni?
– Med tre födelsedagskalas tre söndagar i följd. Först nu på söndag i Bäckby. Därefter blir det fest på Skallberget och i Stentorpet.

Vad händer på hundraårskalasen?

– Vi bjuder på tårta. Dessutom blir det femkamp, fiskdammar, tipspromenad, pyssel och lite annat smått och gott. Väldigt traditionellt födelsedagsfirande med andra ord.

Läs också25 år efter maktstriden – jubileum för hyresgästföreningen HUS

Vad ägnar sig Hyresgästföreningen i Västerås åt just nu?

– Vi har mycket fokus på det lokala engagemanget ute i områdena genom att stötta arbetsgrupper av olika slag. Vi förbereder också en stor inspirationsdag för alla aktiva medlemmar.

Finns föreningen kvar om ytterligare 100 år?

Läs ocksåGrannen intill: Fia vågar drömma igen

– Ja, absolut. Bostadsfrågan kommer alltid att vara aktuell. Att bo bra och ha det tryggt och trevligt omkring sig är viktigt även om 100 år. Hyresgästföreningen behövs då också.

Läs också Bostadsbolagets flytt gav lugnet åter till Lextorp I Råslätt och Öxnehaga har man fått fart på ungdomarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.