Annons

Västeråsare ockuperade döde pappans lägenhet

Västerås Sedan hyresgästen dött började problemen med bråk och skadegörelse i lägenheten. En son till den avlidne hade bosatt sig där utan att betala någon hyra, visade det sig. När värden nu vill ha ut mannen är det formellt ett dödsbo som ska vräkas.

När Västeråsbon dog var det rent juridiskt dödsboet efter mannen som tillfälligt kom att stå för hyreskontraktet.

Den avlidne hade två barn, en son och en dotter. Dottern ville lämna tillbaka nycklarna. Men sonen tyckte inte det var någon bra idé. Han flyttade i stället in själv till grannarnas och hyresvärdens stora missnöje.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Någon hyra har mannen ännu inte betalat trots att han nu bott i trerummaren i åtta månader.

Han har dragit på sig ett stort antal anmälningar för störningar, bråk och skadegörelse av olika slag. Bland annat genom att förstöra portlåset i trappuppgången.

Mannen misstänks också för att ha stjäla el genom att dra en sladd från en gemensam elcentral in genom fönstret till lägenheten där han slagit sig ned och för att upplåta garageplatsen som bostad åt bekanta.

Annons
Läs ocksåHyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyrorPerson som river hyreskontraktet.

Västeråsaren framstår enligt hyresvärdens beskrivning som rena skräcken att ha både som granne och som snyltande hyresgäst.

Men situationen kompliceras av att det inte är möjligt att gå på mannen direkt och begära honom vräkt. Han har ju aldrig varit hyresgäst med varken första- eller andrahandskontrakt.

När hyresvärden nu agerar via ombud från branschorganisationen Fastighetsägarna är det dödsboet som kraven på betalning av hyran riktas mot. Och det är formellt också dödsboet som värden vill vräka.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Den avlidnes dotter har varit tillgänglig. Hon vill att lägenheten ska återlämnas till fastighetsbolaget som äger huset så fort som möjligt.

Annons

Men sonen har det inte varit möjligt att komma i kontakt med trots att allt tyder på att han bor kvar i lägenheten. Något som tolkas som han i egenskap av delägare till dödsboet bestrider uppsägningen.

I sin begäran till hyresnämnden om att hyresavtalet ska upphöra från och med sista februari skriver hyresvärdens ombud att det inte finns någon rätt för dödsboet efter den ensamstående avlidne att ta över kontraktet.

Att dödsboendet inte betalat någon hyra och att den som bott i lägenheten misskött sig är andra skäl för vräkning, anser värden genom sitt ombud.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.