HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vattenläcka i Alingsåshems nybygge Pumpan

Alingsås Knappt två veckor efter att Alingsåshems nya hyresfastighet Pumpan fyllts av hyresgäster drabbades huset av en vattenläcka. Läckan upptäcktes i slutet av förra veckan.
Foto: Kajsa Wedberg
För två veckor flyttade hyresgästerna in i Pumpan i Alingsås. Nu har huset drabbats av vattenläcka.

– Det var en skarv i ett avloppsrör inne i husets tvättstuga som gick sönder, säger Britt-Inger Wallin, fastighetschef.

I lägenhetskorridoren på plan ett löper just nu luftfyllda plaströr längs golvlister och runt varje dörr. I ett utrymme, bakom ett plastskynke, står ett avfuktningsaggregat och brummar.

Läs också"Det regnade rakt in i barnens sovrum"

För hyresgästernas del innebar vattenskadan att deras tvättstuga var avstängd under helgen. I övrigt säger Britt-Inger Wallin att de inte kommer att beröras.

– Läckan har inte skadat någon av lägenheterna. Det som pågår nu är upptorkning, säger hon.

Hyreshuset Pumpan är Alingsåshems senaste nybygge. Huset, som har 26 lägenheter, är byggt ovanpå parkeringsdäcket vid Lövskogsgatan i Noltorp. Lägenheterna hyrs ut med ungdomskontrakt, vilket innebär att hyresgäster i åldern 18 till 24 år. Men huset skiljer sig även från det övriga beståndet genom att det är byggt i massivträ, har mycket synligt trä inomhus. Samt genom att taken är klädda med solceller och så kallade sedumväxter.

Läs ocksåPumpan - Ett klimatsmart hus för unga vuxna i Alingsås
Läs också Vattenläcka avslöjade otillåten andrahandsuthyrning Han tog fajten för lä­gen­hets­by­tet Stor oro inför chockhöjd hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.