HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Växande hyresskuld äventyrar kontrakt för försvunnen hyresgäst

Malmö Hyresgästen betalade sin senaste hyra i mars i år och har sedan dess inte synts till. Hyresskulden har vuxit till 56 000 kronor och nu vill värden slänga ut honom.
Foto: Anders Paulsson/Kristina Wahlgren

I samband med att en ny hyresvärd tog över fastigheten på Lindängen slutade också hyresgästen att betala hyra. Enligt den nya hyresvärden har hyresgästen över huvud taget inte betalat en enda hyra från mars och framåt under det här året. Därför stämmer värden hyresgästen i tingsrätten. Dels vill den privata hyresvärden ha in hyrespengarna, dels vill värden att tingsrätten beslutar om avhysning. Hyran för tvårummaren är drygt 8 000 kronor vilket innebär att skulden idag är upp i 56 000 kronor.

Hyresvärden har försökt att nå hyresgästen men misslyckats. En delgivningsfirma har under sommaren sökt hyresgästen sex gånger vid olika tidpunkter under dygnet – utan framgång. Även om hyresgästen är folkbokförd på adressen verkar inte heller grannarna känna till honom, enligt delgivningsfirman. Dyker hyresgästen inte heller upp vid förhandlingen i tingsrätten kommer domstolen att ta beslut, en så kallad tredskodom, baserat enbart på hyresvärdens uppgifter.

Läs ocksåÖppnade post till barnens pappa – döms i tingsrätten
Läs också Varbergsbo mister sitt hem efter sjukskrivning Helsingborgare hyrde ut lägenhet till prostituerade Svajigt äktenskap svepskäl för svartuthyrning Misslyckades med avbetalningen – sägs upp 

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.