Annons

Vikingavallen klar för inflyttning

Söderköping För ett år sedan sattes spaden i marken på Vikingavallen. Nu på fredag är första etappen klar och 40 nya hyreslägenheter färdiga för inflyttning.
Foto: Jakob Kindesjö
, , ,

Det var förra sommaren som bygget av de tre hyreshusen drogs i gång på Vikingavallen i centrala Söderköping. När Hem & Hyra visas runt återstår bara någon vecka till inflyttningsdatumet den 1 juli och på området råder febril aktivitet.

– Vi blir absolut färdiga i tid. Nu går vi igenom besiktningsanmärkningar som ska åtgärdas i lägenheterna. Sedan har vi gått ut och erbjudit hyresgästerna diskmaskin och duschvägg och det håller vi på att montera in nu, förklarar Stefan Karlsson, projektchef på Ramunderstaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

De 40 lägenheterna består ungefär av hälften tvåor och treor och får en månadshyra på cirka 7 700 respektive 8 700 kronor.  I hyran ingår bland annat abonemangskostnaden för tv, telefon och internet. Att få de nya bostäderna uthyrda har inte varit svårt, trots att det fortfarande finns en ledig lägenhet kvar.

– Vi har haft en intressekö på hemsidan och när den var slut hade vi bara åtta lägenheter kvar. Jag tycker det visar på ett stort intresse, säger Stefan Carlsson.

Annons

Men att bygga nya hyreslägenheter i Söderköping är en utmaning trots en efterfrågan på bostäder.  Ett bekymmer är tillgången på byggklar mark och en annan är de ekonomiska förutsättningarna. Enligt Ramunderstaden är det på håret att kalkylen för Vikingavallen går ihop.

Läs ocksåHyresgäster tvingas leva med fel efter renovering: "Vi har varit helt gråtfärdiga"Hyresgäst i kök, barack från byggfirma.

– De här husen är något av det billigaste du kan bygga i dag på marknaden, men det är de dyraste bostäderna som finns ur ett Söderköpings perspektiv. Det är hur mycket folk är beredda att betala som styr hur mycket som går att bygga, förklarar Stefan Karlsson.

Men Ramunderstaden räknar med att kunna bygga mer bostäder. Närmast väntar etapp två på Vikingavallen som kan ge ytterligare cirka 50 hyreslägenheter.

Annons

– Vi tittar på att bygga två stycken sexvåningshus, men med lite större lägenheter i form av fyror och femmor. Vi räknar med att ha klart underlaget i höst och att kunna börja bygga under nästa år, säger han.

Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs
Läs också Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Nybygget som blev ett fuskbygge Byggstart för nya hyreshus i Söderköping

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.