Annons

Ville testa villaliv – nekas andrahandsuthyrning

Helsingborg Mannen i familjen köpte en villa men frun är tveksam till området. För att vara på den säkra sidan vill hon hyra ut parets lägenhet i andra hand. Men värden säger nej.
Foto: Pixabay
Att testa villaliv är inte skäl nog till en andrahandsuthyrning enligt Akelius.

Den 37-åriga kvinnan uppger att hennes make har köpt en villa i Helsingborg. Själv är hon tveksam till flytten och är rädd att de fyra barnen inte ska trivas med sin nya skola och förskola. För att känna sig säker på villalivet vill kvinnan testbo i huset innan hon säger upp deras gemensamma hyreslägenhet.

Hon ansökte därför om andrahandsuthyrning av lägenheten i Helsingborg under ett år, något som fastighetsvärden Akelius säger nej till.  Akelius menar att det inte är ett beaktansvärt skäl att provbo i villa när man redan är sambo.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vid förhandlingarna i hyresnämnden dök varken hyresgästen eller dennes ombud upp, hyresnämnden beslutade därför att skriva av ärendet.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.