HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ville testa villaliv – nekas andrahandsuthyrning

Helsingborg Mannen i familjen köpte en villa men frun är tveksam till området. För att vara på den säkra sidan vill hon hyra ut parets lägenhet i andra hand. Men värden säger nej.
Foto: Pixabay
Att testa villaliv är inte skäl nog till en andrahandsuthyrning enligt Akelius.

Den 37-åriga kvinnan uppger att hennes make har köpt en villa i Helsingborg. Själv är hon tveksam till flytten och är rädd att de fyra barnen inte ska trivas med sin nya skola och förskola. För att känna sig säker på villalivet vill kvinnan testbo i huset innan hon säger upp deras gemensamma hyreslägenhet.

Hon ansökte därför om andrahandsuthyrning av lägenheten i Helsingborg under ett år, något som fastighetsvärden Akelius säger nej till.  Akelius menar att det inte är ett beaktansvärt skäl att provbo i villa när man redan är sambo.

Annons
Läs ocksåJuristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällornaBildmontage. Förbundsjurist Roger Höög hos Hyresgästföreningen berättar om bulvankontrakt.

Vid förhandlingarna i hyresnämnden dök varken hyresgästen eller dennes ombud upp, hyresnämnden beslutade därför att skriva av ärendet.

Annons
Läs också Hyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronor Unik dom: Fritt fram att låta skattepengar gå till svarthyra Så gick det till när bedragarna lurades på Blocket – hyrde ut lägenheter som inte fanns Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.